≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tri dečaka, koja su ubila druga zbog 24 evra, optužena za ubistvo: Unakazili ga do neprepoznatljivosti

I. N.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trojica trinaestogodišnjaka iz Kine terete se za teško ubistvo

  • 1
Dečak, policija Foto: Pixabay, Mateja Beljan

Trojica dečaka iz Kine, koji se sumnjiče da su ubili svog 13-godišnjeg druga iz škole zbog 191 juana (oko 2.800 dinara, odnosno 24 evra), optužena su za njegovu smrt.

Trojica dečaka iz Kine terete se da su u martu brutalno ubili svog druga i uzeli mu novac.

Ovaj jezivi slučaj vršnjačkog nasilja duboko je potresao Kinu i izazvao opštu debatu na društvenim mrežama, ali i u medijima.

Telo dečaka pronađeno je u napuštenoj staklenoj bašti u regionu Handan. Veruje se da su optuženi i ranije maltretirali dečaka.

Otac ubijenog mališana rekao je da je njegov sin napustio porodičnu kuću 10. marta oko 13 časova. Poslednji put se čuo sa članovima porodice oko 17 časova, nakon čega mu se izgubio svaki trag. Odmah se krenulo u potragu za njim.

Mališana su sigurnosne kamere snimile kako se kod škole sastao sa trojicom dečaka. Podaci iz mobilnog pokazuju da je dečak preko mobilne aplikacije na račun jednog od osumnjičenih prebacio novac u iznosu od 24 evra. Međutim, osumnjičeni koji je primio novac u račun prvo je negirao da je video žrtvu tog dana.

Dečaci se terete da su vršnjaka tukli do smrti, te da su mu lopatom unakazili lice, a potom su pokušali da zakopaju telo.

Osumnjičeni su uhvaćeni sledećeg dana.

Otac ubijenog dečaka rekao je da je mališan u poslednje vreme nerado išao u školu, ali da su svi u kući bili nesvesni kakvo maltretiranje trpi od vršnjaka.

Jeziva smrt mališana

Vang, koji je živeo sa babom i dedom pošto je njegov otac otišao da radi u priobalni region, nestao je 10. marta kada je otišao da se sretne sa drugovima iz razreda. Njega su sigurnosne kamere snimile kod kapija škole, kako seda na skuter na kojem su bili i osumnjičeni.

Pre nego što je nestao i pre nego što mu je telefon isključen, sav njegov novac na WeChat-u, kineskoj aplikaciji, u ukupnom iznosu od 191 juan (oko 2.800 dinara) je prebačen na račun jednog od osumnjičenih..

Kada je saznao da mu je sin nestao, otac je došao odmah kući i krenulo se u potragu. Policija je već narednog jutra ispitala trojicu maloletnika, koji su prethodno dečakovoj porodici rekli da ga nisu videli.

Na kraju je jedan od dečaka priznao policiji da su ga ubili i otkrio gde su bacili telo.

Staklenik u kojem su pronašli unakaženo telo dečaka nalazi se na svega 100 metara od kuće jednog od osumnjičenih. Dečakov stric, koji ga je identifikovao, rekao je telo njegovog bratanca bilo unakaženo.

Otac je rekao da je bio unakažen do neprepoznatljivosti.

Osumnjičeni dugo maltretirali dečaka

Druga deca iz razreda svedočila su da su optuženi maloletnici duže vreme maltretirali ubijenog dečaka u školi. Tvrde da su ga zaključavali u drvenu šupu svaki put kada bi krenuo u toalet tokom odmora.

"Jednom je napisao poruku drugu koji je sedeo ispred njega da mu se više ne dolazi na časove i da želi da umre", rekao je jedan dečak.

Tetka ubijenog rekla je za CCTV da je dečak nedavno postao bezvoljan kada bi kretao u školu i da je često od dede tražio novac pre nego što bi otišao na časove.

"Mislili smo da želi da kupuje nešto za užinu, nismo pridavali tome dovoljno značaja. Sada kada vratim film, shvatam koliko je to bilo veoma čudno", rekla je tetka.

Ona krivi sebe jer nije primetila šta se događa sa bratancem, dodajući da je jednom napisao na društvenim mrežama da ima suicidne misli, nakon čega je pričala sa njim.

"Mislila sam da je pod pritiskom zbog škole, pa sam mu rekla da ne treba da oseća pritisak zbog ocena. Rekla sam mu: 'Nije važno kakav ćeš biti đak'", ispričala je tetka za medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadan

    10. april 2024 | 03:48

    Sve je potpuno jasno. To nisu ljudska bica vec pobesnele zivotinje. Presuda je samo jedna. Uza zid.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA