Vreme čitanja: oko 1 min.

Safadi: Jordan neće dozvoliti da bude umešan u sukob Irana i Izraela

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Safadi: Jordan neće dozvoliti da bude umešan u sukob Irana i Izraela

  • 0
zastava Jordana  Amman Foto: Shutterstock

Jordan neće dozvoliti da se nađe u centru sukoba između Irana i Izraela i time ugrozi bezbednost svojih građana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje, citirajući reči koje je jordanski šef diplomatije Ajman Safadi uputio iranskom kolegi Hoseinu Amirabdolahijanu.

''Safadi je naglasio da trenutna eskalacija služi samo da skrene pažnju sa izraelske agresije na Gazu, čije zaustavljanje mora biti prioritet“, dodaje se u saopštenju, prenosi Al Džazira.

Jedan američki zvaničnik ranije danas rekao je za Si-En-En da je Izrael napao iranski grad Isfahan u znak odmazde za iranski napad na Izrael 13. aprila, a iranski mediji objavili su da su oborena tri drona iznad Isfahana.

Iran je napao Izrael 13. aprila sa oko 300 dronova i raketa u znak odmazde za napad Izraela na konzulat u Damasku 1. aprila u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Iranski zvaničnici su takođe kritikovali Jordan ranije ove nedelje zbog otvaranja vazdušnog prostora u odbrani Izraela tokom iranskog napada dronovima i raketama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA