Vreme čitanja: oko 3 min.

Osumnjičeni za svirepo ubistvo Marije (8) pokušao da objasni šta se zbilo: Ovo je rekao o jezivom zločinu

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tužilaštvo zahteva doživotnu kaznu zatvora za čoveka iz Botošana koji je silovao i ubio svoju osmogodišnju nećakinju. Napadač ima nasilnu prošlost, a komšije veruju da je tragedija mogla biti sprečena da su vlasti intervenisale na vreme

  • 0
Ubijena devojčica iz Rumunije, Maria Silvao Foto-kolaž: Shutterstock, Privatna arhiva

Muškarac koji je silovao i zadavio svoju nećakinju Mariju u Rumuniji pokušao je da objasni kako je došlo do jezivog zločina, javlja Antena Observartor.

Kako javlja rumunski portal Antena Observator, on je odgovorio na nekoliko pitanja njihovog novinara koji je, iako je osumnjičeni bio okružen policajcima, uspeo da mu postavi nekoliko pitanja.

Uhapšeni je ovako pokušao da objasni strašne činjenice.

Novinar: "Da li ste hteli da je ubijete?"

Osumnjičeni: "Ne!"

Novinar: "Ali šta ste hteli da uradite s njom?"

Osumnjičeni: "Krivo je piće!"

Novinar: "Zašto ste se skrivali od policije?"

Osumnjičeni: "Znao sam da će me uhvatiti."

Novinar: "Gde ste se skrivali?"

Kriminalac: "U šumi."

Isti portal navodi da sre u izveštaju forenzičara navodi da je nesrećna devojčica silovana, a potom zadavljena.

"Ubijena je davljenjem. Ima mnogo tragova nasilja", rekao je prvi tužilac iz Botošanija, Valeriu Čihaja.

Tužioci kažu da je osumnjičeni bio toliko pijan da, čak i kada su ga lisicama vezali, gotovo 16 sati nakon zločina, nije mogao jasno da govori. Ipak, sećao se šta je uradio.

"Pomenuo je da žali zbog onoga što se dogodilo i spreman je da snosi sve posledice dela koja je počinio", rekao je advokat po službenoj dužnosti koji zastupa osumnjičenog.

Podsetimo, roditelji su u petak poslali devojčicu u kuću svog ujaka, smeštenu u istom dvorištu, da donese šerpu. Posle nekoliko sati, pronađena je mrtva, na ivici šume.

Povodom jezivog zločina oglasio se i otac osumnjičenog.

"Imamo 30 metara između nas, ko je mislio da... nikada, ne možeš verovati takvoj stvari. Ne mogu da verujem da bi moj sin mogao tako nešto da uradi... Nisam to očekivao", rekao je otac osumnjičenog.

Novinar: "Kakvu kaznu mislite da zaslužuje?"

Otac: "Smrtnu. To nisu ljudi koji mogu da se vrate u društvo. Bio je povučeniji od svojih vršnjaka. Nije bio takav sa nama, da sedi i razgovara. Mislim da ga je piće nateralo da uradi ovu stvar, posebno prema svojoj nećaki."

Jedan od komšija otkrio je da je osumnjičeni i ranije bio nasilan, te da do ovog virepog ubistva ne bi došlo da je policija na vreme reagovala.

"Imao je problema ovde sa komšinicom. Starija žena, sama, došao je i uhvatio je za vrat, hteo je da joj uzme novac. Policija je došla i nije preduzela nikakve mere, da su preduzeli, možda se sada ništa ne bi dogodilo", rekao je komšija.

Protiv osumnjičenog se vodi istraga zbog teškog ubistva, silovanja i otmice.

Za ova krivična dela preti mu doživotna kazna zatvora.

Podsetimo, devojčica je u petak oko 20 časova otišla do kuće osumnjičenog na molbu majke, kako bi uzela šerpu. Osumnjičeni živi u kući koja se nalazi u dvorištu do njihovog. Kako se dete nije vratilo posle desetak minuta, majka je poslala mlađu ćerku da vidi zašto se Marija zadržala. Međutim, devojčica se vratila kući i rekla da nije našla ni "strica" ni sestru, te je porodica odmah krenula u poteru za devojčicom.

Kada ni posle sat vremena nisu uspeli da je nađu, alarmirali su policiju. Na lice mesta je stiglo oko 100 pripadnika policije, volontera, spasilačkih timova, koji su češljali teren do duboko u noć. Nažalost, telo male Marije pronađeno je polunago i krvavo u šipražju kraj šume u ataru sela.

Odmah se krenulo u potragu za osumnjičenim, a on je uhvaćen u subotu oko podneva, nedaleko od mesta zločina. Njega su policajci uočili dok se kroz visoko rastinje šunjao kao svojoj kući. Kako se oglušio naređenjima da se preda i krenuo je da beži, policajaci su ispalili dva hica upozorenja, nakon čega je osumnjičeni savladan.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak hapšenja Endrjua Tejta u Rumuniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA