Hrvatska Srbinu duguje pola miliona evra, a sad hoće da ga strpa u zatvor! (FOTO)

Dok se Aleksandar Lepojević pripremao za put u Hrvatsku, da i deseti put pokuša da na sudskom poravnanju uzme svoju odštetu, saznao je da je objavljena poternica za njim

  • 28

Beograđanin Aleksandar Lepojević, koji je pre tri godine dobio presudu Upravnog suda Hrvatske da mu se isplati odšteta od 550.000 evra, još uvek nije dobio novac. Njemu je radna dozvola u Hrvatskoj nezakonito oduzeta, gde je vodio poznati riječki restoran, a on je sa porodicom proteran iz Hrvatske.

Šanse da dobije nadoknadu za trogodišnju nezakonitu sprečenost da radi sad su mu još manje, jer ga hrvatski sud tereti za krađu automobila od sopstvene firme. Zatvorska kazna mu preti čim bude stupio na teritoriju susedne države.

- Presuđeno je da mi je dozvola za rad nepravedno oduzeta, a da sve za šta su me teretili - mito, korupcija, utaja poreza, ne stoji. Nijednu poslovnu mrlju nisam imao, a zaista sam mnogo novca ostavio u Hrvatskoj, ulaganjima u restoran, kao i preduzeće "Divine" koje je imalo 44 radnika. Prema presudi, hrvatsko ministarstvo finansija i unutrašnjih poslova dužno je da mi isplati odštetu od četiri miliona kuna, odnosno 550.000 evra - rekao je Lepojević.

Međutim, pre nekoliko dana, dok se pripremao za put u Hrvatsku, da i deseti put pokuša da na sudskom poravnanju uzme svoje pare, saznaje da je objavljena poternica za njim.

- Lično mi je rekao da će se svom snagom truditi da budem uhapšen čim kročim na teritoriju Hrvatske i da mi se naplati sav novac koji sam odneo. Iako nisam odneo ništa, već ostavio i oduzeto mi je, a ta mi država de fakto duguje, jasno je da ne mogu da tražim svoja prava, jer ću morati da robijam - dodao je on.

Pošto je Upravni sud 2012. godine presudio da mu je dozvola da posluje u Hrvatskoj nepravedno oduzeta, od Lepojevića je zahtevano da uzme hrvatsko, a odrekne srpskog državljanstva.

(Telegraf.rs/ Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. decembar 2014 | 16:49

    Vidi se ds hrvati bas postoju ljudska prava Pogotovo ako je Srbin neki u pitanju Ne daj Boze da je situacija obrnuta Da je u pitanju neki hrvat da mu mi uradimo ovo Zasedanje evropskog parlaments odmah

  • аконкагва

    24. decembar 2014 | 16:40

    Ко с ђаволом тикве сади, о главу му се лупају. А онда плаче!

  • Toma

    24. decembar 2014 | 16:42

    Sledeci korak je da mu napakuju udruzivanje sa ciljem urusavanja demokracije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA