MASAKR NA OSTRVU: Pripadnici Boko Harama spaljivali ljude u kućama i davili ih u jezeru!

Svedoci kažu da su teroristi pucali u svaku glavu koja bi se pojavila iz vode uzvikujući "Alahu akbar", nakon čega su zapalili celo selo

  • 5

U napadu na ostrvo Karamga, na jezeru Čad, tokom vikenda, pripadnici terorističke grupe Boko Haram pobili su brojno stanovništvo - kako one koji su pokušali da nađu spas u vodama jezera, tako i one koji su se posakrivali po kućama i tu bili živi spaljeni, saopštili su danas preživeli.

PRVO UBIJALI, PA PREOSTALE OTELI: Ekstremisti Boko Harama kidnapovali više od 400 žena i dece (VIDEO)

Po dolasku na ostrvo u ranim jutarnjim satima 25. aprila, pripadnici Boko Harama su se prvo obračunali sa nigerijskim vladinim snagama koje su zatekli nespremne i naneli im velike gubitke, da bi potom krenuli da ubijaju stanovništvo, prenosi AFP.

Lokalni ribar, Umar Jerima, koji se spasao sakrivši se u visokoj travi na obodu jezera, svedoči kako su teroristi pucali u svaku glavu koja bi se pojavila iz vode uzvikujući "Alahu akbar", nakon čega su zapalili celo selo.

Pripadnici Boko Harama su se povukli tek oko podneva, pošto je počeo da ih bombarduje jedan nigerijski vojni avion, a sa sobom su poveli i jedan broj žena i dece, napominje Jerima.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Ofanziva Nigerije, Nigera, Čada i Kameruna pokrenuta u februaru, kako tvrde zvaničnici tih zemalja, imala je veliki uspeh i povratila znatan broj sela i gradova koje su držali teroristi, ali eksperti procenjuju kako je Boko Haram pronašao nova skrovišta u udaljenim enklavama iz kojih dejstvuje.

U napadima Boko Harama od 2009. godine poginulo je više od 13.000 ljudi, uglavnom na severu Nigerije, ali su od 2013. godine ti napadi bili sve češći i u susednim državama.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS

    28. april 2015 | 14:12

    Nikad mi nece biti jasno zasto ih vec jednom ameri ne uniste i jos neko ko oce da pomogne ovako ce stradati jos mnogo neduznih ljudi. P.s. ja bi to po kratkom postupku.

  • Jugoslavija

    28. april 2015 | 22:09

    Ovi opasniji i od Al kaide

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA