DA LI GA PREPOZNAJTE? Nekad nestašni dečak, a sad jedan od NAJVEĆIH SVETSKIH LIDERA!

Tokom studija postaje član Komunističke partije SSSR u kojoj ostaje do samoga kraja, a takođe upoznaje i profesora Anatolija Sobčeka koji je kasnije odigrao jednu od ključnih uloga u njegovom životu

  • 10

MALA POMOĆ - Srbija i njen narod ga jako voli, poštuje i ceni. Zemlju kojom on rukovodi smatraju bratskom državom, a ostatak sveta ga se plaši! Da, verovatno već možete da zaključite o kome je reč, u pitanju ruski predsednik Vladimir Putin!

DIVE MU SE I OBOŽAVAJU GA: Putin ikona zapadnih ultradesničara!

Na slici koja se našla na internetu je Putin kao dete dok sedi u naručju kod majke.

On je nedavno u kolumni objavljenoj u listu "Ruski pionir" objasnio kako su njegovi otac i majka čudom preživeli Drugi svetski rat.

Vladimir Vladimirovič Putin je rođen 7. oktobra 1952. godine u ondašnjem Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu, kao najmlađi sin u komunističkoj i proleterskoj porodici: njegov otac je bio podmorničar tokom tridesetih godina a potom tokom Drugog svetskog rata pripadnik razaračkog bataljona NKVD-a (prethodnice KGB), dok je njegova majka bila radnica u fabrici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dok je otac ratovao, njegovog starijeg brata odveli su od majke u Dečiji dom, da bi ga kasnije evakuisali. Tamo se razboleo od difterije i umro tokom blokade Lenjingrada, odnosno današnjeg Sankt Peterburga.

Sa 11 godina bio je jedan od retkih učenika koji nije bio pionir, pre svega zbog svog najblaže rečeno nestašnog karaktera. Uskoro je počeo da se interesuje za sport, pre svega za borilačke veštine – sambo i džudo. Diplomirao je na međunarodnom pravu na Lenjingradskom univerzitetu 1975. godine.

Tokom studija postaje član Komunističke partije SSSR i ostaje u njoj do samoga kraja, a takođe upoznaje i profesora Anatolija Sobčeka koji je kasnije odigrao jednu od ključnih uloga u njegovom životu.

Da li ste uspeli da ga prepoznate na ovoj slici iz detinjstva?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA