SPREMA SE RAT: Hrvati zabranili putovanje u Severnu Koreju, a onda saznali da su mališani iz Siska već tamo!

Reč je o pionirskom i mlađem uzrastu fudbalskog kluba Segesta starosti do 15 godina

  • 4

U jeku zabrinjavajućih informacija iz Severne Koreje 22 mlada fudbalera Fudbalskog kluba "Segesta" iz Siska su u toj državi, piše N1. Reč je o pionirskom i mlađem uzrastu fudbalskog kluba starosti do 15 godina. S njima je osam trenera.

SEVERNA KOREJA BOMBARDOVALA JUŽNU KOREJU: Naređena evakuacija stanovništva!

Prema saopštenju iz FK Segesta, mladi fudbaleri na turniru predstavljaju Evropu, a nastupaju uz ekipe iz Uzbekistana, Kine, Severne i Južne Koreje i Brazila.

Fudbalski turnir trebao bi započeti danas, a povratak mlade ekipe iz Severne Koreje predviđen je 26. avgusta.

Zamenik gradonačelnice Siska Marko Krička za N1 je rekao da s decom i trenerima komuniciraju samo iz Fudbalskog kluba "Segesta".

- Rekli su nam da nije bilo saznanja o napetostima na granici, jer su deca dovoljno udaljena od sukoba na granici. Oni su 600 kilometara daleko - izjavio je Krička, i dodao da je sisački klub u stalnom kontaktu s roditeljima dečaka.

Foto: Profimedia/AFP/KCNA VIA KNS Foto: Profimedia/AFP/KCNA VIA KNS

- U ovom trenutku najvažnije je da su svi na sigurnom i da su zadovoljni smeštajem i gostoprimstvom - zaključio je Kričko.

Kim Džong Un oštro je reagovao nakon što je Južna Koreja juče ispalila desetak granata na severnokorejsku teritoriju - diktator je naredio vrhovnom zapovedniku Korejske narodne vojske da od petka u 10 sati po srednjoevropskom vremenu mješovite postrojbe na granici budu u stanju pripravnosti kako bi bile potpuno spremne za borbu i za izvođenje iznenadnih operacija, javila je državna novinska agencija KCNA, a prenosi AFP.

Od sada možete pratiti Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / N1)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA