VOLIMO TE: Ovu poruku su Angeli Merkel poslale izbeglice iz Sirije! Evo i zbog čega (FOTO)

Neki migranti čak idu tako daleko da nemačku političarku porede sa hrišćanskim kraljem Negusom, koji je štitio muslimane tokom Krstaških ratova

  • 11
Foto: Facebook/Hanada Alrefai Foto: Facebook/Hanada Alrefai

Odluka Nemačke da suspenduje Dablinsku regulativu, po kojoj su izbeglice bile u obavezi da traže azil u prvoj zemlji u koju kroče, izazvala je oduševljenje među migrantima iz Sirije. Na Fejsbuku su osvanule njihove poruke ljubavi upućene nemačkoj kancelarki.

CNN: Srbija je jedina zemlja u Evropi koja je ljudski primila migrante (VIDEO)

"Mi volimo Nemačku", napisao je Mohamed Hamdov, koji je na svom profilu objavio i srce u bojama nemačke zastave.

On je samo jedan od brojnih Sirijaca koji su srećni što ih Nemačka neće deportovati u Tursku ili Grčku, već će im ponuditi azil na svojoj teritoriji.

Hanada Alrefaj objavila je kancelarkinu sliku sa rečima "volimo te" na arapskom jeziku, a u komentaru je navela: "Merkel zaslužuje našu zahvalnost zbog suspendovanja Dablinske regulative. Volela bih da je upoznam jednog dana".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

NEMAČKA JE ZA IZBEGLICE OBEĆANA ZEMLJA: Evo i zbog čega

Neki migranti čak idu tako daleko da nemačku političarku porede sa hrišćanskim kraljem Negusom, koji je štitio muslimane tokom Krstaških ratova.

Emotivna reakcija izbeglica u potpunoj je suprotnosti sa dočekom koji su Merkelovoj priredili desničari okupljeni ispred prihvatilišta za migrante blizu Drezdena.

Demonstrante koji su zviždali i optuživali je za izdaju nazvala je odvratnim, dodavši da će "nemačko društvo jačati samo ako principe pravde i humanosti bude shvatalo više ljudi".

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    28. avgust 2015 | 07:58

    Ai u Srbiji se sprema remix danke deutschland

  • Boki

    28. avgust 2015 | 07:35

    Onda ce da ih hranite i nosite na grbaci! Vera i maloumnost ih je dovela tu gde jesu sada! Pre ili kasnije sam siguran da ce doci do eskalacije! Vecina Nemaca ne podnosi strance, pogotovo muslimane! Znam samo da ovo na dobro nece da izadje! Kao da ovo namerno rade, da bi posle izbio rat! A to je neminovno kada ubacite druge nacionalnosti u jednu zemlju koja ima drugu kulturu i sve ostalo! Svaki deo zemlje je kultura za sebe i treba ih pustiti da je preradjuju u neki sektaski islam! Niti zelim njih, niti islam da vidim ovde! To neka traze u drzavama gde je ta vera! Zalost za decu, ali to nije nas problem, niti smo mi odgovorni! Neka ih prebace sve u usa!!!

  • Nana

    28. avgust 2015 | 11:14

    Nemci su vrlo racionalni, verovatno im treba obrazovana radna snaga, ovi govore engleski a ko zna mozda i nemački. Najstarija kultura, persijska. Ima tu nešto, nisu oni naivni, ni nesposobni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA