KATOLICI PREŠLI U PRAVOSLAVLJE: Evo gde se dogodila ova PROMENA VERE preko noći! (FOTO) (VIDEO)

Pravoslavni popovi krstili su u vodama okeana dva bivša katolička biskupa, četiri sveštenika i svu njihovu pastvu

  • 23

Crkvena opština Aglipajanske crkve, nezavisne filipinske katoličke crkve, iz sela Alabelj, u okrugu Ladon, u filipinskoj provinciji Saranigani prešla je u punom sastavu u pravoslavlje. Naime, katolička zajednica prešla je u pravoslavlje zajedno sa sve biskupima i sveštenicima, tom priliko se 239 Filipinaca istovremeno krstilo u Tihom okeanu.

Kako izveštava Ortodoxy Cognate Page – pravoslavni popovi krstili su u pravoslavlje u vodama okeana dva bivša katolička biskupa, četiri sveštenika i svu njihovu pastvu.

Foto: Facebook/Philippine Orthodox Church - Moscow Patriarchate Foto: Facebook/Philippine Orthodox Church - Moscow Patriarchate

Ovo je 10 najkorumpiranijih političara SVIH VREMENA. Među njima je i jedan Srbin! (FOTO)

Bivši biskup Esteban Valjmera u pravoslavlju je kršten kao Stefan, njegov kolega Rohelio Ringor sada se zove Georgije, a sveštenici Elizera Delfina, Dioskura Bergada, Džona Koljada i Renata Bunijela sada imaju imena Eliazar, Aleksej, Timofej i Roman. Petorica od novokrštenih nameravaju da se upišu na neki od pravoslavnih seminara na teritoriji Rusije.

Masovno krštenje obavili su sveštenici Georgije Maksimov i Kiril Škrabulj. Davanju svete tajne prethodile su dve godine katehizacije. Ovaj dolazak crkve na Filipine, koji je rezultat rada pravoslavnih sveštenika, jeste četvrti dolazak Ruske pravoslavne crkve na Filipinima a poktovitelj će mu biti sveti Jovan Krstitelj. Očekuje se da će u najbližim nedeljama u još 29 filipinskih opština doći do masovnog krštenja.

Foto: Facebook/Philippine Orthodox Church - Moscow Patriarchate Foto: Facebook/Philippine Orthodox Church - Moscow Patriarchate

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs  / Izvor: Ortodoxy Cognate Page)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA