Svađe širom Evrope zbog sankcija Rusiji

Rat sankcijama sve više zamara vlade pojedinih zemalja, pre svega Italije i Francuske, koje odavno održavaju veze s Rusijom, uključujući sferu energetike

  • 19

Rukovodstvo Evropske unije je ovoga puta uspelo da produži sankcije Rusiji i da izdejstvuje jedinstvo svih 28 država članica zajednice, ali pitanje o tome koliko će dugo trajati antiruske mere izaziva u Evropi sve žešće rasprave, piše "Vašington post".

Rusija pod sankcijama EU još najmanje šest meseci

Sankcije su produžene do kraja jula sledeće godine. "Ipak, u svetlu rastućeg nezadovoljstva pojedinih evropskih zemalja zbog sankcija, neizvesna je budućnost ograničavajućih mera (posle isteka ovog novog roka)“, piše u članku, a preneo je Sputnjik.

PUTIN O SIRIJI: Ono što ste videli nije ništa u odnosu na ono što imamo i možemo

Rat sankcijama sve više zamara vlade pojedinih zemalja, pre svega Italije i Francuske, koje odavno održavaju veze s Rusijom, uključujući sferu energetike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tako je italijanski premijer Mateo Renci još pre glasanja izjavio da smatra da su sankcije protiv Ruske Federacije "politika dvojnih standarda" i izrazio nezadovoljstvo zbog pritiska Nemačke na druge zemlje u vezi s antiruskim merama.

On je takođe napomenuo da Nemačka pritom učestvuje u zajedničkim projektima s Rusijom.

Prema Rencijevim rečima, Nemačka se "prvi put“ našla u manjini prilikom razmatranja pitanja sankcija iza zatvorenih vrata.

Sada je Evropska unija u teškoj situaciji zbog priliva izbeglica koje beže od rata u Siriji i evropske zemlje teže da uspostave partnerske odnose s Moskvom kako bi zajedničkim naporima rešile sirijsku krizu, podsecća "Vašington post".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    23. decembar 2015 | 00:06

    Shvatite vec jednom,Rusija je ta koja pobedjuje na svim frontovima,bilo da je to na ratnom ili ekonomskom.

  • Velislav

    23. decembar 2015 | 00:28

    Haha...izgleda da je Washington Post to znao i pre glasanja.

  • Nikolas

    22. decembar 2015 | 23:50

    SLEPU POSLUSNOST NEMACKE PREMA AMERIMA PLACAJU I ISPASTAJU SVI GRADJANI EVROPE!! EMBARGO KOSTA EU GODISNJE 300MILIJARDI EURA ALI USIJANE GLAVE U PENTAGONU IMAJU ZA CILJ DA EKONOMSKI OSLABI RUSIJU .ZELE DA IM SE VOJNO PRIBLIZE I UNISTE U BLIC KRIGU .STRATEGIJA NACISTA SE NASTAVLJA ALI ZABORAVLJAJU DA SE RUSI GRANICE SA KINOM -SILOM BROJ1!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA