Ovako su strani mediji preneli vest da je umro drug Tito (VIDEO)

Tragičnu vest o smrti druga Tita, 4. maja 1980. godine, prenele su brojne svetske televizije i mediji

  • 9

Josip Broz Tito umro je 4. maja 1980. godine, a tog dana je vest o smrti druga Tita odjeknula u medijima, kako u Jugoslaviji, tako i širom sveta. Brojne svetske televizije i novine prenele su vest o smrti predsednika SFRJ.

UMRO JE DRUG TITO - REČENICA KOJU PAMTE SVI, IPAK PLAKALI STE NA POGREŠAN DAN! Evo kada je ZAISTA UMRO Josip Broz!

Tako se Josip Broz Tito, između ostalog, našao na naslovnim stranama engleskih, francuskih, ruskih novina, a takođe su i najpoznatije svetske televizije izveštavale o ovom tragičnom događaju za sve stanovnike bivše Jugoslavije.

Josip Broz je rođen u Kumrovcu, Zagorje, u mešovitoj hrvatsko slovenačkoj porodici maja 1892. godine.

Radio je i školovao se, 1936. i 1937. u Kominterni u Moskvi. Bilo je to vreme najoštrijih čistki unutar sovjetske nomenklature, i komunističke internacionale, kada je likvidiran znatan broj i jugoslovenskih komunističkih prvaka.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Kao vođa KPJ predvodio je u Drugom svetskom ratu partizanski pokret (Narodnooslobodilačka vojska). Iz Drugog svetskog rata izašao je kao legendarni vođa.

Na čelu Jugoslavije nalazio se punih 35 godina. Tito je bio i jedan od osnivača Pokreta nesvrstanih, što je u tadašnjim međunarodnim okolnostima imalo veliki značaj.

Sahrani Josipa Broza Tita, u Beogradu, prisustvovalo je više od 200 visokih ličnosti iz celog sveta, što je nesumnjivo izraz njegove sasvim posebene istorijske uloge i izuzetnog ugleda koji je uživao.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi

    4. maj 2016 | 16:01

    Tito je bio gospodin , mozete da pricate sta god hocete

  • Nikolas

    4. maj 2016 | 19:23

    MNOGO MI ZAO!! NEMA VISE JOSKE AUSTRIJANCA I NJEGOVH LELEMUDA - NEMA VISE OZNE I NARODNE MILICIJE DA TE BIJE I LOMI REBRA -DA TI BUBREGE NAMESTA VRECICAMA PESKA!!! NEMA LETOVANJA NA GOLOM OTOKU I OBRUCA ZA STEZANJE GLAVE!!!! BOZE BAS NAM SVE FALI!!!A KAKO SE LEPO ZIVELO!!!

  • flamantes

    6. maj 2016 | 13:36

    Dok ga god ološ, bagra i fukara pljuju, meni se utvrđuje uvjerenje da je bio najsrećnija stvar koja se desila balkanskom ološu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA