≫ 

U ZAGREBU OSVANULI NACISTIČKI GRAFITI: "Migranti nisu dobrodošli" (FOTO)

Fotografije su objavljene na Fejsbuk stranici Antifašisticki Vjesnik koji navodi i da komunalna policija nije reagovala na njihov poziv za uklanjanje grafita

  • 72

U Zagrebu je osvanulo više neonacističkih grafita kojima se migrantima poručuje da nisu dobrodošli. Kako se navodi, grafiti su se pojavili ispod bolnice Šalata, duž Voncine ulice.

PROLIVENA I KRV: Nekoliko ljudi izbodeno tokom sukoba neonacista i njihovih protivnika!

"Immigrants not welcome", stoji na jednom zidu, a iznad teksta napravljena je, doduše krivo, nacistička svastika.

Dalje niz ulicu, na istom zidu, stoji ustaško "U" s krstom, koje simbolizuje fašistički ustaški pokret. "Immigra", stoji nedovršeno pored toga, a dalje na jednom zidu "Sieg Heil" na kojem je i nekoliko svastika, koje su krivo nacrtane.

Fotografije su objavljene na Fejsbuk stranici Antifašisticki Vjesnik koji navodi i da komunalna policija nije reagovala na njihov poziv za uklanjanje grafita.

- Ako se fašizam ne suzbije u korenu on se razbukti. Tako se desilo u i ovom slučaju. Cela Voncinina ulica je išarana s kukastim krstovima, ksenofobičnim porukama i ostalim neonacistickim gadostima - navodi Antifašistički Vjesnik.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dosta više

    2. septembar 2016 | 10:47

    budala našarala tri grafita i sad da se pljuje po celoj naciji i da se kuva mržnja.... prošetajte malo po svojim gradovima....

  • Manda

    2. septembar 2016 | 09:59

    Bivša braćo Srbi, nema problema, poslat ćemo ih sve vama. Ipak ste vi njima bliži, a vidim i voljni ste ih primit. Aferim!

  • Hr

    2. septembar 2016 | 08:30

    Mi smo bolji prema migrantima od vas ,zabadava vam trud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA