VAŽNA VEST ZA RADNIKE PROPALIH PREDUZEĆA: Do kraja godine isplata zarada

- Očekujemo da će već u toku ove godine početi da se isplaćuju zaslužene zarade ovih radnika koji već deset godina sa tim muče muku – kazao je ministar privrede Goran Knežević

  • 16

Radnici propalih srpskih preduzeća kojima su firme ostale dužne, zaradama mogu da se nadaju već do kraja ove godine najavio je večeras nakon sastanka premijera Aleksandra Vučića sa Nišlijama, ministar privrede Goran Kneževič.

GORAN KNEŽEVIĆ: Premijerova poseta SAD će imati veliki efekat na privredu Srbije!

- Ovo je ozbiljan problem koji nije vezan samo za Niš već za čitavu Srbiju. Ono što smo se dogovorili je da će Ministarstvo privrede formirati ne radno telo koje će da tegli ovaj problem dosta dugo, već operativnu grupu koja će već od ponedeljka biti ovde u Nišu. Radnici jedne po jedne fabrike se se prijavljivati sa svojom validnom dokumentacijom, mi ćemo proveravati ta dokumenta, upoređivati ih sa podacima sudova i stečajnih upravnika koji su, eventualno, isplatitili neke naknade u međuvremenu.

VUČIĆ OBEĆAO: Do kraja godine veće plate i penzije

Nakon toga, kad budemo imali čiste podatke, kako je premijer obećao, isplata će početi u najkraćem mogućem roku. Očekujemo da će već u toku ove godine početi da se isplaćuju zaslužene zarade ovih radnika koji već deset godina sa tim muče muku – kazao je Knežević.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILIJA

    20. oktobar 2016 | 18:14

    Šta je sa isplatom zaostalih zarada za radnike Preduzeća "PRVA ISKRA- Holding"ad, Preduzeća"PRVA ISKRA.BAZNA HEMIJA" AD iz Bariča, Beograd, deset godina radnici čekaju izvršenje Pravnosnažnih sudskih odluka i isplatu zaostalih zarada.

  • Milan Zitoradja

    15. oktobar 2016 | 23:04

    Daj boze da se to desi

  • magacioner

    16. oktobar 2016 | 12:37

    a sta je sa neisplacenih 22 plata iz "posrnulog" giganta IMT???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA