TAJNE BELE KNJIGE O CRNOGORSKOJ MAFIJI: Zbog ovog je ubijen inspektor Slavoljub Šćekić, a posle 12 godina Đorđe Boreta

Osnov za ispisivanje svojevrsne "bele knjige" crnogorske mafije, su beleške i podaci do kojih je došao ubijeni načelnik

  • 0

Još jedan okršaj kriminalnih grupa u Crnoj Gori. Tokom jučerašnjeg dana u Bečićima, ispred kafića "Trofej", ubijeni su tokom pucnjave kardiolog iz Novog Sada Dragan Neno Zečević (69) i Budvanin Đorđe Boreta (32). Pokojni Boreta je brat od strica Saše Borete, koji je jedan od osuđenih za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, čoveka koji je bio uključen u najvažnije istrage u državi i vlasnika čuvene "bele knjige" crnogorske mafije.

KRVNA OSVETA: Ubistvo u Bečićima povezano sa likvidacijom inspektora Šćekića koji je znao sve tajne PODZEMLJA

Šćekić je važio za čestitog policajca, bio je i načelnik kriminalističke policije, vodio je istrage ubistava glavnog urednika "Dana" Duška Jovanovića, ubijenog savetnika za bezbednost predsednika Crne Gore Gorana Žugića, a dve noći pre ubistva, preuzeo je ispitivanje ubistva Miroje Baošića koji je na isti način ubijen u podgoričkom naselju Zagorič.

Ubijen je 30. avgusta 2005. godine oko jedan sat iza ponoći u Podgorici nakon što je otkrio ko stoji iza bombaških napada na hotel "Splendid". Prilikom dolaska kući u podgoričkom naselju Tološi na njega je pucano u leđa iz dvorišta susedne kuće.

U sklopu istrage o ubistvu Slavoljuba Šćekića, policija je kompletirala podatke o crnogorskom podzemlju, grupama u više gradova, o poslovima mafije, kao i o jatacima u vlasti i van nje koji pomažu kriminalce, pišu "Vijesti".

Foto: e-stock.us/Petar Jovanovic Foto: e-stock.us/Petar Jovanovic

Novosadski kardiolog ubijen u krvavom obračunu u Bečićima: Bio je kolateralna šteta, meta je bio neko drugi!

Osnov za ispisivanje svojevrsne "bele knjige" crnogorske mafije, su beleške i podaci do kojih je došao ubijeni načelnik. Pored članova ekipa iz Bara, u "belu knjigu" se slivaju i imena žestokih momaka iz Berana od kojih su neki u Spužu, neki u bekstvu, zatim iz Nikšića i Budve.

Osim toga, policija kompletira i imena onih koji su im godinama omogućavali policijsku zaštitu, odlaganje ionako blagih zatvorskih kazni, česte izlaske i vikende iz zatvora, kao i fiktivno lečenje u bolnicama i rehabilitacionim centrima, umesto zatvora.

Foto-montaža: Profimedia/imageBROKER, Facebook/Slavica Šćekić Foto-montaža: Profimedia/imageBROKER, Facebook/Slavica Šćekić

Duže od deceniju istražitelji nisu pred lice pravde izveli nalogodavce likvidacije Šćekića.

Vrhovni sud potvrdio je krajem prošle godine presudu kojom su okrivljeni za ubistvo policijskog inspektora Šćekića osuđeni na ukupno 120 godina zatvora.

Ubijeni Đorđe Boreta i doktor Dragan Zečević u Bečićima: Pucao sa motora iz kalašnjikova, ima i ranjenih

Na po 30 godina osuđeni su Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović. Baranin Alan Kožar osuđen je na šest godina i dva meseca. U presudi je konstatovano da je Kožar, podstreknut od Borete i Bigovića, učestvovao u podmetanju eksploziva na gradilištu hotela “Splendid”, kako bi suvlasnika i investitora prinudio da kupi susjedne nepokretnosti za iznos od dva i po miliona eura, prenele su letos "Vijesti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA