Ukoliko vam pronađu NELEGALNO GORIVO u rezervoaru, platićete ogromnu kaznu

Koncentracija markera u gorivu do sada se kontrolisala u skladištima i na benzinskim pumpama

  • 38

Ukoliko se u rezervoaru vozila pronađe gorivo nelegalnog porekla, nacrtom nove uredbe Vlade Srbije o markiranju naftnih derivata za prekršioca su propisane kazne od 50.000 do 2.000.000 dinara.

Benzin ponovo poskupljuje: Evo koliko ćete sada plaćati litar goriva

- Kontrola će se u početku odnositi na transportna i poljoprivredna preduzeća i preduzetnike, a obavljaće se na parkinzima tih firmi. Osim novčane kazne, predviđena je i zabrana rada do tri godine - kaže za "Alo!“ Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS).

Koncentracija markera u gorivu do sada se kontrolisala u skladištima i na benzinskim pumpama, a od naredne inspekcija bi trebalo da proverava i poreklo goriva u rezervoarima. Primenu uredbe, ukoliko bude usvojena, možemo očekivati od početka 2017.

- Koliko su bolne sankcije zbog nenamenskog korišćenja derivata nafte, na koži su mogli da osete naši vozači na putevima u zemljama EU. Tokom rutinskih kontrola, u rezervoarima su ustanovljeni tragovi markera za lož-ulje - navodi Mićović.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    16. decembar 2016 | 08:33

    Jadan narod !

  • cacanin

    16. decembar 2016 | 09:36

    Ni slucajno sipati gorivo u Bosni po ceni Gasa 41 dinar, nafte 103 dinara nego u Srbiji sve po 76 dinara za gas i 145 dinara za naftu! SNS nazadno!

  • Zoz

    16. decembar 2016 | 13:57

    Narod vas je doveo a on ce i da vas skine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA