ZATVORENIKU IZVAĐEN ČITAV ESCAJG IZ STOMAKA: Piroćanac šokirao lekare Urgentnog centra!

Izvađena je najpre jedna metalna kašika, zatim viljuška, pa plastična kašika za kuvalo, potom dve kašičice za kafu i na kraju jedna hemijska olovka

  • 0

Zatvorenik M. T. (23) iz Pirota, koji služi kaznu u Kruševcu, hitno je pre desetak dana primljen u Urgentni centar u Beogradu, jer mu je stomak bio pun escajga

LEŽAO SAM DVE GODINE U CZ-U ZBOG PLJAČKE: Pacovi su me grizli u samici, ali i to je bolje od ovog što mi se dešava na slobodi (FOTO

Lekari su, prema pisanju Informera, na pregledu utvrdili da je ovaj mladić, poput filmskog junaka Karelija, progutao čak četiri kašike, jednu viljušku i jednu hemijsku olovku. Svi ovi predmeti jedan po jedan su mu izvađeni iz želuca pomoću sonde, nakon čega je odlučeno da M. T. bude poslat na psihijatrijsko lečenje.

Dežurni lekari, među kojima je bilo i hirurga i gastroenterologa, bili su potpuno šokirani kada su videli koliko se predmeta nalazi u stomaku ovog mladića.

- Nije prvi put da nam dođe zatvorenik koji je progutao neki predmet, ali ovoliku količinu do sada nismo videli. Primljen je kao hitan slučaj u gastro-ambulantu, gde mu je urađena i gastroskopija, ali i skener kako bi utvrdili da li nema unutrašnjih povreda ili krvarenja. Dežurni hirurg dr Tomislav Ranđelović bio je heroj u ovom slučaju, pacijentu je svaki predmet pažljivo izvlačio iz stomaka pomoću sonde - objašnjava izvor Informera.

Foto: e-stock.us/Masanori Yoshida Foto: e-stock.us/Masanori Yoshida

Kada je intervencija završena na radnom stolu nalazio se čitav set pribora.

- Izvađena je najpre jedna metalna kašika, zatim viljuška, pa plastična kašika za kuvalo, potom dve kašičice za kafu i na kraju jedna hemijska olovka. 

INSAJDERSKA PRIČA IZ CZ-a: Evo šta je sve LEGIJA radio u zatvoru, zašto je mjaukao, šta pušio, s kim se družio (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Profesor dr Miljko Ristić, kardiohirurg, inače bivpi direktor Kliničkoh centra Srbije naveo je da je u svojoj praksi imao na stotine ovakvih slučajeva.

- Ljudi gutaju žilete, slavine, olovke, kašike, sve i svašta, pogotovo zatvorenici. Ovde je, doduše, količina progutanih predmeta nešto veća od prosečne - kaže Ristić.

Psihijatar dr Aleksandar Vujošević ocenio je da zatvorenici gutaju predmete kako bi makar nakratko pobegli iz zatvora i dobili neke povlastice.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA