Saobraćaj pojačan, na granicama mnogo bolja situacija: Zadržavanja do 20 minuta

Treba biti oprezan noću kada je vidljivost ograničena, ali pažljivije treba voziti i na putevima gde je vidljivost smanjena zbog česte pojave magle i sumaglice

  • 2

Period sa nešto povoljnijim vremenskim prilikama olakšava vožnju i doprinosi boljoj prohodnosti puteva, saobraćaj je pojačanog intenziteta, a na graničnim prelazima zadržavanja su trenutno od 15 do 20 minuta, saopstio je AMS S.

Carinici ostali bez teksta: U Šidu otkriven BRODSKI KONTEJNER sa migrantima!

Na svim putevima i graničnim prelazima, ali i na saobraćajnicama unutar gradova prisutan je veći broja vozila.

Međutim, posle nešto hladnijih dana, nagli porast dnevnih temperatura predstavlja opasnost zbog mogućih odrona, upozorava AMS S.

Treba biti oprezan noću kada je vidljivost ograničena, ali pažljivije treba voziti i na putevima gde je vidljivost smanjena zbog česte pojave magle i sumaglice.

U narednim danima očekuje se takođe pojačan saobraćaj i na svim putevima koji vode ka našim turističkim mestima, a posebno na pravcima ka skijalištima i zimskim centrima.

Pojačan saobraćaj na gotovo svim putevima, evo kakva je od jutros situacija na Batrovcima, Šidu i Horgošu

Saobraćaj se na ovim putevima odvija bez zastoja, ali je na pojedinim deonicama usporen, jer ima snega na kolovozu zbog čega je zimska oprema obavezna na prilazima Kopaoniku, ka Tari i Goču, bez koje se ne može ni ka Staroj planini, ali i na putevima u planinskim predelima zapadne i centralne Srbije.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Zbog predprazničnih dana u kojim se nalazimo, vozače očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim

putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Vozite oprezno zbog poledice i gužve na graničnim prelazima: Na granici sa Hrvatskom čeka se i po sedam sati!

Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima se savetuje korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza. Radno vreme ovih graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Ðala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7-19 h., dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija"

otvoreni 24 sata. U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima savetujemo korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP"Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA