Jasmina Tomić i dalje kuca na sva vrata, ali se samo jedna uvek otvaraju: Po pomoć – ponovo kod gradonačelnice

Jasminini sinovi Mladen (18) i Kristijan (12) boluju od distrofije mišića, a suočila se sa izmenama propisa koji više ne omogućavaju banjsku terapiju svake, već svake treće godine, što je, kako kaže veliki problem, jer to lečenje ima efekta i potrebno je njenoj deci

  • 1

Životna priča Jasmine Tomić iz Smedereva i njene porodice, kao i borba koju duže od decenije vodi kako bi svojoj deci obezbedila što bolje uslove lečenja, poznata je širom Srbije. Nedavno je, ponovo dospela u žižu interesovanja, kao jedan od primera kako državni pravilnici, uredbe i zakoni ne prate baš uvek realne potrebe u zdravstvu.

SMEDEREVO POMAŽE ĐAKE SA POSEBNIM POTREBAMA: Podrška za 17 učenika i osam škola (FOTO)

VEST DANA: Od ove nedelje u Smederevu NEMA NEZAPOSLENIH LEKARA!

Podsećamo, Jasminini sinovi Mladen (18) i Kristijan (12) boluju od distrofije mišića. Nedavno se suočila sa izmenama propisa koji više ne omogućavaju banjsku terapiju svake, već svake treće godine, što je, kako kaže veliki problem, jer to lečenje ima efekta i potrebno je njenoj deci.

Po eventualne sugestije šta dalje, ali i u nameri da zahvali osobi koja je kako kaže, uvek izašla u susret svakoj njenoj molbi, Jasmina je posetila gradonačelnicu Smedereva.

Foto: Promo Foto: Promo

- To je jedina osoba koja je za mene učinila sve što mi je bilo potrebno. Kada smo učestvovali u humanitarnoj emisiji "Ples do snova“, ceo autobus podrške je sa nama išao za Beograd, to je finansirala lokalna samouprava. Ja sam decu vodila u Italiju na lečenje, te terapije Kristijanu pomažu, zato on još uvek nije u kolicima, i svake godine sam od grada dobijala po 90 000 dinara za obojicu za odlazak na te terapije. Uz posredovanje dr Jasne Avramović, obezbeđen je i lift u školi kako bi i Mladen mogao na nastavu. Pošto je moj suprug ostao bez posla pre dve godine, i ja sam se prijavila za socijalnu pomoć jer vidim da je koriste mnogi. Nemam izbora, ne mogu da radim jer treba brinuti o dvoje teško bolesne dece. Verujem da ćemo i ovoga puta pronaći rešenje – kaže Jasmina Tomić.

Gradonačelnica Smedereva je, kako saznajemo već stupila u kontakt sa stručnim službama u našim medicinskim i socijalnim ustanovama kako bi pronašla način da se Tomićima još jednom pomogne. Nadajmo se da će i ovoga puta uspeti u tome.

Inače, najstariji Jasminin sin Nikola, koji ima 20 godina, nema zdravstvenih problema i trenutno studira medicinu, dodatno motivisan željom da jednoga dana pomogne braći…

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    2. februar 2017 | 14:20

    Да ли је могуће да и овако болесној деци, неко може да да било какву забрану, кад је њихово ЗДРАВЉЕ у питању? Па шта још може ова држава да им помогне ако не око лечења? За дечије болести било које врсте треба и МОРА да буде пара.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA