Sve sami problemi na primorju: Policajci morali trajektom na Rab da rešavaju opsadu, jer su im gliseri u Piranskom zalivu?

Svi se pitaju šta se to kuva u Piranskom zalivu...

  • 0

Nakon što je ratni veteran Srđan Smojver rafalom iz kalašnjikova pokosio psihijatra, pucao po policiji i zabarikadirao se u kući, na teren su helikopterom prebačeni i specijalci iz ATJ Lučko, obučeni za takve situacije, ali deo njih je došao i drugim putem.

KRAJ DRAME U HRVATSKOJ: Bivši "domobran" koji je ubio doktora, razneo se bombom

Međutim, deo njihovih kolega policajaca do Raba je bio prisiljen da doputuje redovnom trajektnom linijom, što je izazvalo čuđenje i interes brojnih svedoka, piše "Index.hr".

Naime, lokalna Policijska uprava primorsko goranska u svojm sastavu ima na Jedinicu pomorske policije, a plovila koja su im na raspolaganju razmeštena su po celoj teritoriji njihove nadležnosti, odnosno PPP Rijeka tako svoja plovila ima na Krku, Rabu, Malom Lošinji i u Rijeci.

Iako su iz policijskih redova potvrdili da je deo njihovih kolega na teren na Rab dospeo trajektom, pokušavali su odluku nadležnih objasniti tumačenjem da je to tako jer su njihove kolege na teren morali tegliti i tonu dodatne opreme koja se koristi u složenim situacijama nalik ovoj, ali nije razjašnjeno o kojoj je tačno opremi reč a da bi se morala prevoziti trajektom umesto policijskim plovilima.

Međutim, neke njihove kolege diskretno su dali do znanja (a kako je reč o prepisci na društvenim mrežama, njihova je bojazan prilično opravdana) da su sva plovila koja imaju na raspolaganju poslata u Piranski zaliv i njegovu okolinu zbog incidenata na tom području.

Inače, policija u svojoj floti ima nekoliko desetina plovila najpoznatijih domaćih proizvođača, kao što su zadarski SAS Vektor, rapski Pičuljan i RIS Marine iz Zagreba.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA