≫ 

Ponovo prepucavanje između Slovenaca i Hrvata: Gde je granica i čija je riba iz mora?

Nota je upućena jer Hrvatska odbija da prihvati odluku i zbog incidenta između slovanačke i hrvatske policije i ribarskih brodova na pograničnom području u Piranskom zalivu

  • 3

Slovenija je uputila Hrvatskoj diplomatsku notu pozvavši je da sprovede odluku o granici, koju je doneo Arbitražni sud u Hagu, saopštilo je danas slovenačko Ministarstvo inostranih poslova.

Sve sami problemi na primorju: Policajci morali trajektom na Rab da rešavaju opsadu, jer su im gliseri u Piranskom zalivu?

Novi incidenti slovenačkih i hrvatskih čamaca u Piranskom zalivu

Nota je upućena jer Hrvatska odbija da prihvati odluku i zbog incidenta između slovanačke i hrvatske policije i ribarskih brodova na pograničnom području u Piranskom zalivu, prenela je STA.

Slovenija je ponovila u noti svoju posvećenost sprovođeju međunarodnih zakona i dogovora o arbitraži.

Foto: Wikipedia/Themightyquill Foto: Wikipedia/Themightyquill

- U duhu dobrosusedskih odnosa Slovenija je pozvala Hrvtasku da učestvuje u potrazi za najboljim načinom da se odluka sprovede - navedeno je u saopštenju slovenačkog Ministarstva inostrenih poslova.

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je ranije danas da slovenački policijski bordovi nemaju instrukcije da urade bilo šta drugačije od onoga što rade.

Prema interpretaciji slovenačke strane, u subotu je došlo do graničnog incidenta u Piranskom zalivu jer su hrvatski ribari uplovili i lovili ribu do polovine zaliva, na području za koje Ljubljana tvrdi da je odlukom arbitraže pod njenim nadzorom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drina

    4. jul 2017 | 08:39

    Zabranite ribama da prelaze granicu

  • Teslina naslednica

    4. jul 2017 | 12:30

    Pravda za ribe, kao da one znaju koja je od njih Slovenka a koja Hrvatica, a sta bi kinezi trebali da kazu za one napuhnjace koje su doplivale cak do Jadrana a upravo njih je i proslavila kineska kuhinja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA