Ovo je gej slika koja je razbesnela Putina!

Kontroverzni umetnički rad autora Konstantina Altunina bio je izložen u galeriji u Sankt Petersburgu, a pokazuje Putina u kombinezonu dok češlja premijera Dmitrija Medvedeva, koji ima ogromne grudi i nosi izazovan donji veš

  • 13

Ruska policija zaplenila je sliku koja je u tamošnjoj javnosti izazvala veliki skandal, a na kojoj predsednik Vladimir Putin češlja premijera te zemlje Dmitrija Medvedeva. Kontraverzni umetnički rad autora Konstantina Altunina bio je izložen u galeriji u Sankt Petersburgu, a pokazuje Putina u kombinezonu dok češlja Medvedeva, koji ima ogromne grudi i nosi izazovan donji veš, odnosno brushalter i gaćice.

Policija je zaplenila uz obrazloženje da takav prikaz predsednika Rusije krši zakon. S druge strane, vlasnik galerije Aleksandar Donskoj rekao je da mu policija nije dala nikakvo objašnjenje zašto je zaplenila slike sa izložbe koja nosi naziv "Vođe".

- Ovo je nezakonita zaplena. Nisu nam data nikakva dokumenta na osnovu kojih se slike zaplenjuju niti potvrdu da su slike sada u vlasništvu policije - istakao je on.

Inače, Sankt Peterburg, koji će sledeće nedelje biti domaćin samita G20, bio je jedan od prvih ruskih gradova koji je zabranio širenje gej propagande. Predsednik Putin je u junu potpisao zakon koji dozvoljava da se gej ili pro-gej stranci mogu zadržati u zatvoru do 14 dana, a nakon toga izbace iz zemlje. Prvi koji su na osnovu tog zakona zatvoreni bili su holandski turisti i to sredinom jula, ali su oni kasnije pušteni i nisu optuženi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I odozgo Tito

    29. avgust 2013 | 14:21

    Trebo je mokar peski tom crtacu a ne da drugi ispastaju za njega, a taj nije ni gey inace to nebi nacrto! Da se presednici nesmeju podjebavat na taj nacin je valda eticki normalno

  • Srbin

    29. avgust 2013 | 16:35

    Je li, ti, tačkasti, imaš li ti ime? Ili kao poslednja p**a prizivaš nasilje i pozivaš na smrt? Šta je, nemaš petlju da se potpišeš da te ne uhapse?

  • Hercegovina

    29. avgust 2013 | 14:41

    Pa strasno sta ljudi nece smisliti i naslikati.. Ma u zatvor!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA