BLOKADA: Ratari ostaju u Pančevu

Ratari koji su blokirali saobraćaj na putu Pančevo - Beograd, nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta nastaviće protest dok im se ne obrati neko od nadležnih

  • 5

Nezadovoljni ratari Južnog Banata i Srema nastaviće blokadu saobraćaja na novom putu između Pančeva i Beograda, sve dok im se ne obrati neko od nadležnih, kako bi se ispunili njihovi zahtevi, izjavio je u četvrtak uveče predsednik Organizacionog odbora protesta Zoran Sefkerinac.

Sefkerinac je rekao da još nema potvrdu da će ih sutra primiti ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić u Vladi Srbije, zbog dogovora o otkupnoj ceni suncokreta, ali je izrazio nadu da će do tog sastanka i doći.

Odlazeći ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao je, međutim dopisniku Tanjuga u Zrenjaninu da će se proizvođači i prerađivači suncokreta, koji od juče protestuju, sutra u Ministarstvu spoljne trgovine i telekomunikacija sresti sa resornim ministrom zbog dogovora o otkupnoj ceni suncokreta..

Delegacija nezadovoljih ratara Južnog Banata i Srema predala je ranije  zahteve na pisarnici Vlade Srbije, a glavni zahtev je da otkupna cena sunocokreta bude 45 dinara po kilogramu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    30. avgust 2013 | 00:56

    Dobro je, bar se popravio malo vozni park :)

  • Niko bitan

    30. avgust 2013 | 08:19

    Jadna li je drzava u kojoj se sve dobija blokadama, strajkovima, buntovima!

  • Lale85

    30. avgust 2013 | 10:27

    Zato sto se isti ti muce na njivama po godinu dana da bi imali neku zaradu.A onda ih drzava zajebava sa cenama.Unistavaju nasu proizvodnju da bi uzeli procenat od otrova koje uvoze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA