Srpski proizvodi jeftiniji u regionu

Voćni sokovi, kremovi, kafa, začini, pileće meso i pojedini konditori - samo su neki od proizvoda poreklom iz Srbije koji su jeftiniji u Crnoj Gori, Makedoniji ili Bosni i Hercegovini

  • 8

Srpski proizvodi mogu se kupiti jeftinije u zemljama regiona!

Voćni sokovi, kremovi, kafa, začini, pileće meso i pojedini konditori - samo su neki od proizvoda poreklom iz Srbije koji su jeftiniji u Crnoj Gori, Makedoniji ili Bosni i Hercegovini, nego u ovdašnjim radnjama.

Niže cene na tim tržištima proizvođači pravdaju borbom sa konkurencijom i kursnim razlikama, dok stručnjaci ističu da "tamo ne mogu da diktiraju cene kao ovde i svoje gubitke sa stranih tržišta prebacuju na leđa ovdašnjih potrošača"!

Tako, na primer, "eurokrem" u pakovanju od 900 grama u Petrovcu košta 2,9 evra, dok je kod nas u hipermarketima cena 460, a u supermarketima gotovo 600 dinara! Pakovanje kafe od 200 grama u prodavnicama u Ohridu može da se pazari i po 1,3 evra, dok je kod nas cena gotovo duplo veća. Voćni sok u Herceg Novom staje oko jedan evro, dok u našoj zemlji isti takav proizvod valja platiti i 30 odsto više.

Za naše građane velika je enigma i pitaju se kako je to moguće kada logika govori da za to nema računice. Da bi roba dospela na tamošnje rafove, za nju treba platiti troškove transporta i skladištenja, zatim kontrole raznih inspekcija, a u cenu treba da se ugrade i trgovci...

I kada se svi izdaci stave na papir, cene nekih srpskih proizvoda u tim zemljama ipak su niže nego kod nas.

(Telegraf-rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    3. septembar 2013 | 10:22

    I to ste uzimali za primer primorske gradove u kojima su cene znatno vece nego u na primer Pljevljma, Podgorici, Bijelom Polju i drugim gradovima....

  • Makarij

    3. septembar 2013 | 11:43

    Koliki god patriota bio, sve ima svoju granicu, zaštita potrošača bi trebalo da reaguje, dokle mi da budemo stoka za mužu svima u regionu, a najviše firmama u srbiji, bankama, trgovinskim lancima,...u nemačkoj sa njihovim platama oni sve kupuju jeftinije nego kod nas,..jel to normalno? Pa ne živimo u monte karlu!

  • Sanja

    3. septembar 2013 | 11:00

    Pa u Nemackoj u turskim radnjama su srpski proizvodi jeftiniji nego u Beogradu po radnjama :((((

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA