PUTIN: Rusija obustavila isporuku raketa Siriji

- Imamo ugovore o isporuci raketa S-300 Siriji i isporučili smo određene delove, ali smo za sada isporuku obustavili - rekao je predsednik Rusije

  • 17

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija obustavila isporuku raketa zemlja vazduh S-300 Siriji.

- Imamo ugovore o isporuci raketa S-300 Siriji i isporučili smo određene delove, ali smo za sada isporuku obustavili - rekao je Putin u intervjuu ruskoj državnoj televiziji Kanal jedan.

On je u junu izjavio da Rusija Siriji nije isporučila rakete S-300 kako ne bi ugrozila ravnotežu snaga.

Putin je u intervjuu ruskoj televiziji upozorio zapadne zemlje da ne preduzimaju jednostranu akciju protiv Sirije, ali nije isključio mogućnost da Moskva podrži rezoluciju UN kojom bi se odobrila upotreba sile protiv Sirije.

On je govorio o mogućnosti da Moskva podrži rezoluciju UN ukoliko "bude dokazano da je Damask koristio hemijsko oružje".

Putin je dao intervju uoči samita lidera grupe 20 privredno najjačih zemalja sveta (G20) u četvrtak i petak u Sankt Peterburgu.

Ruski predsednik je izrazio nadu da će on i njegov američki kolega Barak Obama u Sankt Peterburgu imati "ozbiljne razgovore". Putin je ranije ocenio da samit G-20 predstavlja "dobar teren" za razmatranje krize u Siriji. Mada je rekao da samit "nije zamena" za Savet bezbednosti UN, Putin je dodao da i tu priliku treba iskoristiti za razmatranje situacije u Siriji.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DelBoy

    4. septembar 2013 | 15:46

    Al ste smešni , zar mislite da se istina , opasnih igrica, govori za novine... Sta se palite ... sta teba da kaze da je kršio sankcije SB ... Ili da ih jos krši ... Znaci po vama samo Rusi sto izjave u novinama je istina... ili ti to izgleda da je Putin kao neki prosti seljak , kod koga nema igrica razni sluzbi i sluzbica... on jadnik sve sto uradi , podeli sa svetom !!! A Ameri zatežu zbog fibule, ali sad Putin priznao, a oni znaju da kad Putin kaze , onda je to istina !!!

  • Boki

    4. septembar 2013 | 16:14

    Sta sam ja rekao? Od Rusa neko da ocekuje pomoc, zeznuo se u startu... Ni nas Rusi nikad nisu pomogli, obecavali su tu i tamo, ali nikad realizovali nisu. Od Drugog svetskog rata na ovamo vise opasnosti po nas je bilo od Rusa nego od bilo koga. A i na kraju rata kada su Rusi upali u Vojvodinu, otimali su sve pod izgovorom - za front, busili su ljudima kace sa vinom i pili ko bolesni, bahata i alkoholisana nacija. Nemci su bili okupatori, ali nemacki vojnik kad uzme nesto od srpskog seljaka, plati sve u marku. Da smo tada bili uz Nemacku ne bi nam dlaka s glave falila, a i danas bi nam Nemacka bila iskren prijatelj iako je Hitlerovo doba nestalo u trenu. Ovako smo izginuli kao saveznici Rusima i trebalo je samo 3 godine da sve zaborave i da nam prete invazijom... Izem ti takvu bracu...

  • ljubo

    4. septembar 2013 | 13:44

    Evo kako bi i nas branila braca rusi. Njima od sada bas nista ne verujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA