LUVR: Lažne kineske ulaznice

- Papir na kojem su štampane bio je prilično lošeg kvaliteta, a štamparske boje izbledele - kaže za list "Parizijen" jedan od zvaničnika muzeja

  • 0

Francuska policija istražuje slučaj moguće prevare sa hiljadama lažnih ulaznica za čuveni pariski muzej Luvr.

Kako prenosi AFP, uprava muzeja je podigla uzbunu nakon što je u avgustu u više navrata kod kineskih turista i vodiča pronašla falsifikovane ulaznice. Policija navodi da su u istom periodu belgijski carinici pronašli 3.600 lažnih ulaznica za Luvr u jednoj pošiljci iz Kine.

Prva količina lažnih ulaznica otkrivena je 12. avgusta.

- Papir na kojem su štampane bio je prilično lošeg kvaliteta, a štamparske boje izbledele - izjavio je za list "Parizijen" jedan od zvaničnika muzeja, dodajući da su se kasnije pojavile znatno kvalitetnije kopije, "savršeni klonovi muzejskih ulaznica".

Cena kombinovane ulaznice za stalnu i privremenu postavku Luvra iznosti 16 evra i važi godinu dana.

Početkom godine, Luvr je nakratko bio zatvoren usled štrajka zaposlenih koji su tražili intervenciju policije zbog sve većeg broja džeparoša koji predstavljaju pretnju kako za posetioce, tako i za njih same.

Pariski muzej, u kojem su izložena čuvena umetnička dela, poput Monalize i Miloske Venere, važi za jednu od najvećih turističkih atrakcija u Francuskoj, koju godišnje poseti oko deset miliona ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA