BOLESNO: Smršala 169 kg i umalo umrla!

Bet Brič iz Velike Britanije je zbog prekomerne težine ugradila "bajpas želudca". Nakon operacije, počela je nekontrolisano da gubi kilograme, pa je za šesnaest meseci smršala sa 196 na 27 kilograma

  • 3

Za preterano gojaznu Bet Brič iz Merseysidea u Velikoj Britaniji, "bajpas želudca"  bio je gotovo poguban. Ona se sa čak 196 kilograma odlučila na operaciju, pa je počela nekontrolisano da gubi kilograme

Lekari su se odlučili da joj ugrade "bajpas" nakon što se požalila da joj je noga povređena na čak devet mesta zbog težine zbog čega je završila u kolicima.

Nadala se da će joj operacija pomoći. Za samo nekoliko nedelja drastično je smršala. Šesnaest meseci nakon operacije izgledala je poput kostura. Imala je jedva 27 kilograma. Lekari su joj rekli da bi mogla umreti ako se pod hitno ne ugoji. Nakon pregleda otkriveno je da su joj zidovi creva bili toliko oštećeni da nije mogla da apsorbuje hranu.

Odmah su je stavili na specijalni režim ishrane od 15.000 kalorija. Pila je koktele lekova, ali i jela šest puta na dan kako bi ojačala creva i dobila na težini. Postupno se počela gojiti i došla do 69 kilograma. Zabrinuti lekari rekli su joj kako zbog drastičnih promena u težini verovatno nikada neće moći da ima decu. Ipak, uprkos svemu, Bet je zatrudnela prošle godine i pre tri meseca rodila devojčicu Violet.

Bet sada ima 78 kilograma i normalno jede.

- Ljudi su govorili da sam izgledala kao hodajući leš. Neki su mi čak rekli da su videli i leševe u boljem stanju. Bila sam toliko slaba da nisam ni glavu mogla podignuti. Pokušavala sam da jedem, ali nisam mogla da gutam. Kada sam i uspela, telo hranu nije prihvatalo. Lekari su moje roditelje već pripremali na najgore. Ne mogu verovati da sam u 25 godina života uspela biti ekstremno debela, ekstremno mršava i trudna. Ipak, ponosim se što sam išla na operaciju. Da sam i umrla na operacijskom stolu, barem bih znala da sam nešto preduzela - rekla je Bet za Daily Mail.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata.hr / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jakaja

    15. septembar 2013 | 14:31

    Ja bih rekla da je na ovoj slici neka starija zena, a ? :0

  • preBogat

    15. septembar 2013 | 14:37

    "Casu meda jos niko ne popi, da je casom zuci ne zagrci". Mogli ste i da sacekate sa ovom pricom. Trebali ste nam dati vremena da Borislav sa Jastrepca, pozivi malo u nama.

  • OOOooo

    16. septembar 2013 | 04:31

    Ooova zeeena heroooj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA