UZNEMIRUJUĆE: 39 ubijeno u pucnjavi u tržnom centru u Najrobiju (FOTO) (VIDEO)

U napadu na tržni centar u Najrobiju ubijeno je 39 ljudi, a više od 150 je ranjeno, rekao je predsednik Kenije Uhuru Kenijata. Somalijska grupa Al-Šabab povezana sa Al-Kaidom preuzela je odgovornost za napad

  • 0

U napadu terorističke organizacije Al Šebab na tržni centar u Najrobiju ubijeno je 39 osoba, a više od 150 ranjeno, rekao je predsednik Kenije Uhuru Kenijata.

Jedan od napadača, preminuo je od prostrelnih rana, neposredno pošto su ga uhapsili pripadnici bezbednosnih snaga, objavio je na Tviteru kabinet predsednika Kenije.

U međuvremenu, somalijska grupa Al-Šabab povezana sa Al-Kaidom, koja je preuzela odgovornost za napad, saopštila je da neće biti pregovora između grupe njegih članova koja ga je izvršila i kenijskih bezbednosnih snaga.

Somalijska grupa Al-Šabab najavila je krajem 2011. da će izvesti napad većih razmera u Najrobiju u znak odmazde zbog slanja kenijskih vojnika u Somaliju da se bore protiv islamističkih pobunjenika.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA