Odluka o Paradi ponosa do četvrtka

Za 28. septembar u centru Beograda, kada je planirana Parada, na sedam lokacija svoje skupove prijavili su i protivnici te manifestacije. Direktor policije Milorad Veljović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavljuju da će konačna odluka o održavanju Parade znati do četvrtka

  • 16

Direktor policije Milorad Veljović najavljuje da će u naredna dva dana biti gotova opšta bezbednosna procena održavanja Parade ponosa. Ona će biti dostavljena ministru unutrašnjih poslova, čime, kaže, prestaje nadležnost policije. Za 28. septembar u centru Beograda, kada je planirana Parada, na sedam lokacija svoje skupove prijavili su i protivnici te manifestacije.

"Ako ne bude zabranjena, Parada će biti održana", objašnjava ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Sve će se znati najkasnije do četvrtka. Odluka o eventualnoj zabrani Parade kaže, nije politička već zavisi samo od bezbednosnih procena, koje se iz dana u dan menjaju.

- Molim i političare da se ne ulaguju, jedni žele političke poene, jedni i drugi žele da na ekstreman način priđu tom problemu koji ne donosi ništa dobro. Naš pristup je jasan, održite ako je bezbedno, ako nije, policija mora da spreči sukobe - kaže Dačić.

Nekadašnji vođa zabranjenog pokreta "Obraz" i za sada novoosnovanog "Srpski obraz", Mladen Obradović, koji je prvostepeno osuđen na osam meseci zatvora zbog širenja diskriminacije prema LGBT populaciji, razjašnjava poruke uoči najavljenih skupova.

"Želimo da naglasimo da ne bi bilo zabuna, kad kažemo odbrana podrazumevamo odbranu porodice, srpstva, Beograda, na jedna dostojanstven, molitven način", rekao je Obradović.

Zbog eventualnog održavanja Parade, već je odloženo sedmo kolo Superlige Srbije, pa će se fudbalske utakmice igrati u nedelju.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • micko

    24. septembar 2013 | 21:36

    Koja crna parada?Jel trebaju mladi to da gledaju kako bolesnici setaju gradom?Zabranite tu svinjariju jednom zauvek!E Srbijo gde ides?Uzas

  • Srki

    24. septembar 2013 | 22:03

    Zabranite tu sramotu

  • Kiza

    24. septembar 2013 | 22:14

    Neka bolesnici navedu barem jedan zdrav razlog za paradiranje i sta tu normalan svet ima da vidi i onda u redu, da su njihovi roditelji nekada paradirali tako oni sada nebi postojali, sta tu ima vise da se prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA