Kuća Stiva Džobsa postaje muzej

Kuća u kojoj je odrastao Stiv Džobs i u čijoj je garaži sklopio prvi računar biće pretvorena u muzej posvećen osnivaču kompanije "Epl"

  • 2

Kuća u kalifornijskom gradu Los Altos u kojoj je odrastao Stiv Džobs i u čijoj je garaži napravio prvi računar, biće pretvorena u muzej posvećen legendarnom osnivaču kompanije "Epl".

Kuća skormnog izgleda već nekoliko godina je mesto hodočašća ljubitelja proizvoda kompanije sa zaštitnim znakom i logom u obliku zagrižene jabuke.

U toj kući, tačnije u njenoj garaži, pre 37 godina nastao je "Epl I", jedan od prvih ličnih računara u istoriji informatike.

Džobs, koji je tada imao 21 godinu, je u njoj radio je satima, zajedno sa Stivom Voznijakom, na sklapanju prvih 50 kompjutera koje će kompanija "Epl" izbaciti na tržište.

Gradske vlasti Los Altosa odlučile su da kuću u ulici Krajst Drajv 2066 (Crist Drive) pretvore u muzej čim je kalifornijske vlasti proglase za "građevinu od istorijskog značaja".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA