GRČKA: Srpkinja umrla od trovanja ugljen-monoksidom

Policija je saopštila da je devojčica preminula u nedelju uveče u Solunu. Komšije kažu da se majka borila sa finansijskim poteškoćama i da je stanu isključena struja još pre nekoliko meseci

  • 5

Jedna 13-godišnja devojčica srpskog porekla umrla je od posledica udisanja ugljen monoksida iz peći na drva koju je koristila njena majka da zagreje stan jer im je isključena struja, saopštile su danas grčke vlasti.

Policija je saopštila da je devojčica preminula u nedelju uveče u Solunu. Komšije kažu da se majka borila sa finansijskim poteškoćama i da je stanu isključena struja još pre nekoliko meseci.

Da bi dobila međunarodnu pomoć za izlazak iz krize, Grčka poslednje tri godine smanjuje troškove i povećava poreze, što je rezultiralo povećanjem broja siromašnih. Na hiljade ljudi više nije u stanju da zagreva svoje domove jer nemaju novca da kupuju lož ulje ili da plaćaju velike račune za struju, navodi američka agencija AP.

Agencija Rojters je javila da je majka devojčice (54) nezaposlena i da je nakon tragedije uhapšena.

Policija je saopštila da se majka, po svemu sudeći, posle gubitka svesti povratila i zatražila pomoć.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    2. decembar 2013 | 12:56

    Gde je zorica da propametuje da su skroz u pravu,jer su neplatiše,i treba da im se isključi struja?

  • McGyver

    2. decembar 2013 | 14:49

    Situacija u grckoj je jako jako loša, deda i baba moje supruge žive u solunu, 2008 su imali penziju od 1400€ nakon krize su im smanjili na svega 400€ računi za struju su unitacni pa plaćaju skoro 250€ mesecno samo struju! Sta ostaje za zivot? Drva? Hranu? E jadni ti ljudi, a znam da ima i gore! Nazalost...

  • Malena

    2. decembar 2013 | 14:40

    Eee koja tuga, pobegle odavde da ih tamo zadesi jos vece zlo :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA