KRSTIĆ: Spasićemo se od grčkog scenarija!

Ministar finansija rekao je da su na mere u javnosti iznete brojne kritike, ali da nije predložena adekvatna alternativa kako da se stabilizuju javne finansije i pokrene privreda

  • 6

Uz budžet za 2014. vlada je predložila usvajanje seta finansijskih zakona koji predviđaju mere neophodne da država ne bi doživela "grčki scenario", rekao je ministar finansija Lazar Krstić.

Ministar je, predstavljajući set 11 finansijskih zakona u Skupštini Srbije, istakao da su te mere minimum koji je neophodno sprovesti, ali i da se vodilo računa da one budu socijalno odgovorne.

Navodeći razloge za usvajanje zakona, on je naglasio da se, pre svega, radi o suočavanju sa realnošću, priznavanju problema i prvom koraku ka rešavanju visokog budžetskog deficita i javnog duga.

Drugi razlog je pospešivanje borbe protiv sive ekonomije, odnosno nelegalne trgovine akciznim proizvodima i boljoj naplati poreza, a treći tehničko unapređenje sistemskih, reformskih zakona, napomenuo je Krstić.

On je dodao da su na mere u javnosti iznete brojne kritike, ali da nije predložena adekvatna alternativa kako da se stabilizuju javne finansije i pokrene privreda.

Skupština Srbije počela je danas, objedinjenom raspravom o setu pratećih finansijskih zakona, sednicu na kojoj će se raspravljati o Predlogu bužeta za 2014. godinu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • frodo

    3. decembar 2013 | 16:20

    Možda ćemo i izbeći grčki scenario jer grčka nije bankrotirala a mi ćemo sigurno. Sa genijalnim ministrom sa Harvarda, koji misli da u mrtvoj privredi možeš da popouniš budžet tako što ćeš da digneš poreze, ništa osim bankrota ne preostaje.

  • Boki

    3. decembar 2013 | 16:26

    Imam utisak da ovi samo podizu sebi rejting pricom kako oni sve spasavaju jer su predhodni sve unistili. Medjutim realnost je da mi sada sve gore zivimo i da oni spasavaju sami sebe jer ne znaju da vode zemlju...

  • Vlada

    3. decembar 2013 | 16:43

    Daj zaposljavaj nove mlade a ne kod mene u niskoj hitnoj gerantoloski. Sve matorci i niko nista ne radi a nece u penziju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA