NIŠ: Uhapšen zakupodavac porodice Ajković

Direktor Blagoje S. je prostor diskoteke Studio iznajmio po cenama koje su znatno ispod realnih i tržišnih, i na taj način omogućio porodici Ajković da zaradi oko šest miliona dinara

  • 2

Niška policija uhapsila je Blagoja S., izvršnog direktora Opšteg udruženja samostalnih zanatlija i privrednika Niša, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i falsifikovao službenu ispravu. Policija sumnja da je Blagoje S. iznajmio Vesni Ajković ekskluzivni prostor površine 500 metara kvadratnih za diskoteku "Studio", iako nije imao pravo to da uradi.

Na taj način pribavio je korist Udruženju od 5.511.176,73 dinara. Takođe, kako je saopštila policija, zakup je naplaćivao po nižoj ceni od one koja je propisana gradskom odlukom, pa je na taj način diskoteka "Studio“, koju je vodila Vesna Ajković, ostvarila imovinsku korist u iznosu od 6.173.596,24 dinara. Policija sumnja da je nekoliko kirija Stanisavljević Ajkovićima "oprostio“, te da je na taj način oštetio i Udruženje koje je vodio.

Vlasnica diskoteke “Studio” Vesna Ajković nedavno je osuđena na četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 400.000 dinara jer je utajom poreza nezakonito prisvojila više od 130 miliona dinara, tako što je na žiro račun preduzeća uplaćivala samo deo pazara. Dvogodišnja zatvorska i novčana kazna u iznosu od 200.000 dinara izrečena je i njenom službeniku Milanu Mirkoviću, zbog saizvršilaštva u ovom delu.

Policija je nakon hapšenja Vesne Ajković najavila da će pretresti poslovanje svih firmi koje drži ova porodica zbog sumnje da su one paravan za pranje para stečenog prodajom narkotika.

On je prostor iznajmio po cenama koje su znatno ispod realnih i tržišnih, i na taj način omogućio porodici Ajković da zaradi oko šest miliona dinara. Blagoje S. je zaradio oko 5,5 miliona dinara.

Niška policija nastavlja da se bori protiv svih vidova kriminala i osoba koje su upletene u kriminal. Porodica Ajković označena je kao najuticajnija u kriminalnim vodama u Nišu.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zullu

    11. decembar 2013 | 13:46

    Pao Blaško napokon, taj je bio zaštićen kao beli medved...

  • nikola

    11. decembar 2013 | 13:46

    Ako je, kriminalcima daje a mi obični gradjani ne možemo da iznajmimo taj prostor!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA