BRITANCI DOKAZALI: Džejms Bond je bio loš u krevetu jer je bio pijanica! (VIDEO)

U studiji se navodi da je, ako je suditi prema knjigama, Bond toliko pio da su mu se ruke konstantno tresle (otuda promućkan, a ne promešan martini), a zbog količine alkohola koju je ispijao pre zavođenja sasvim je moguće da mu performanse u krevetu nisu bile na nivou

  • 3

Čuveni britanski tajni agent Džejms Bond bio je alkoholičar i, da je stvarna ličnost, umro bi u svojim pedesetim od posledica konzumiranja previše duvana i alkohola, navodi se u studiji objavljenoj u Britanskom medicinskom žurnalu.

U studiji se navodi da je, ako je suditi prema knjigama, Bond toliko pio da su mu se ruke konstantno tresle (otuda promućkan, a ne promešan martini), a zbog količine alkohola koju je ispijao pre zavođenja sasvim je moguće da mu performanse u krevetu nisu bile na nivou.

Studiju, koju prenosi AFP, napisala su tri britanska lekara koji su pročitali svih 14 knjiga o Džejmsu Bondu koje je napisao Ijan Fleming i beležila kada i šta je glavni lik pio.

Iz studije su isključena dva romana: "Špijun koji me je voleo", jer je napisan u prvom licu, a konobarica koja priča nije pouzdan izvor i  "Octopussy and The Living Daylights", kompilacija kratkih priča.

Lekari su, stoga, analizirali 12 romana, odnosno 123,5 dana iz života Džejmsa Bonda. Od toga, svega 36 je bilo bez alkohola jer je Bond bio ili zarobljen ili u bolnici. To ostavlja 87,5 dana tokom kojih je Bond popio 1.150 čaša alkohola, odnosno 92 jedinice nedeljno, što je četiri puta više od preporučene doze.

- Količina alkohola koju je Džejms Bond konzumirao znači da je imao velike šanse da oboli od nekih bolesti vezanih za alkohol i tako prevremeno umre - navodi se u studiji.

- Nivo funkcionisanja opisan u knjigama nije u skladu sa fizičkim, mentalnim, pa čak i seksualnim funkcionisanjem nekoga ko je popio toliko alkohola.

Studija se završava navodom kako "Džejms Bond nije bio u stanju da promeša svoje piće, čak i da je to želeo, zbog alkoholom izazvanog tremensa".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saraji

    13. decembar 2013 | 13:34

    Ha ha koja studija i o cemu oni prave studije. Ili su besposleni i im nesto fali

  • Cobi ns

    13. decembar 2013 | 13:34

    Jbg.mit i propaganda su čudo,setite se Tita i njegovih moći.....

  • Vlada

    13. decembar 2013 | 20:41

    Novi bondi ne mogu da pridju starijim po smeku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA