ZAVEJANE EGIPATSKE PIRAMIDE: Posle 100 godina prvi put pao sneg (FOTO)

- U šest sati ujutru čuo sam kako pahulje padaju na moje prozore, napolju sam video da mi je bašta sva bela, to je prvi put u životu da tako nešto vidim - ispričao je stanovnik Karim Keirat

  • 4

Više oblasti u Egiptu, među kojima je i predgrađe Kaira, bilo je danas prekriveno snežnim pokrivačem, prvi put nakon dugo godina, objavio je jedan od zvaničnika egipatskog meteorološkog centra.

Talas hladnoće već nekoliko dana pogađa Bliski istok i u Egiptu su već dva dana temperature veoma niske i padaju jake kiše.

- To je prvi put nakon veoma mnogo godina da se vidi sneg u oblasti Kaira - rekao je Ali Abdelazim iz meteorološke službe.

U Medinatiju, novom gradu severoistočno od Kaira, stanovnik Karim Keirat (Kheirat) ispričao je da ga je probudila neobična buka.

- U šest sati ujutru čuo sam kako pahulje padaju na moje prozore, napolju sam video da mi je bašta sva bela, to je prvi put u životu da tako nešto vidim - ispričao je Keirat u telefonskom razgovoru.

Druga predgrađa Kaira je, takođe, zahvatio sneg, ali u manjoj meri, izvestilo je više stanovnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA