JOVANOVIĆ: Škole samovoljno skratile časove

- Ako je to već dogovoreno i ako to učine onda nastavu treba da nadoknade prvog slobodnog dana - kazao je ministar prosvete

  • 6

Ministar prosvete Srbije Tomislav Jovanović izjavio da su pojedine škole mimo dogovora s Ministarstvom rešile da skrate časove zbog slave Sveti Nikola i dodao da bi taj gubitak u nastavi trebalo da nadoknade.

- Ako je to već dogovoreno i ako to učine onda nastavu treba da nadoknade prvog slobodnog dana - kazao je Jovanović.

U nekoliko beogradskih škola sutra će biti skraćeni člasovi zbog slave Sveti Nikoila.

Ministar prosvete Srbije Tomislav Jovanović najavio je da bi trebalo da razgovara s direktorom Republičkog centra za mlade talente Aleksandrom Tokovićem i još jednom apelovao na njega da prekine štrajk glađu.

On je novinarima u Vladi Srbije rekao da će se sve detaljnije znati nakon susreta s direktorom i da će tada biti izvesnija sama sudbina tog centra.

- Lično mislim da Republički centar za mlade talente treba da opstane i da je potreban Srbiji - kazao je Jovanović.

Zaposlenima u Republičkom centru za talente, čiji je osnivač Vlada, nije isplaćeno 35 zaostalih zarada zbog čega je direktor tog centra Aleksandar Toković juče najavio da će početi štrajk glađu.

Ministar prosvete Tomislav Jovanović rekao je  da je glavni problem u realizaciji nastave bosanskog jezika veći broj razreda i učenika nego što je to dogovoreno, istakavši da druge države nemamo, uz ubeđenje da, kako je rekao, deca Bošnjaci ne žele drugu državu.

- Broj razreda i broj učenika tačno je definisan a sada je značajno veći nego što je dogovoreno i tu je elementarni problem. Obrazovni sistem Srbije je jedinstven bez obzira na kom jeziku se uči. Druge države nemamo i ubeđen sam da ta deca ne žele drugu državu - rekao je ministar prosvete i naveo da će na rešavanju nesporazuma biti angažovan potpredsednik vlade Rasim Ljajić, ministar Sulejman Ugljanin i on sam, kao ministar prosvete.

Bošnjačko nacionalno veće saopštio je juče da su ekspertski timovi BNV i Ministarstva prosvete utvrdili predlog Programa o prevazilaženju zastoja u ostvarivanju nastave na bosanskom jeziku u školama u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Prijepolju.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • notorious

    18. decembar 2013 | 18:48

    Daj, ministre, ne mlati! Mislio sam da je ovaj pametniji!

  • 032

    18. decembar 2013 | 21:50

    Boli ministra uvo, njegov sin se ne školuje ni na srpskom ni na bošnjačkom. Uči dete školu u Francuskoj

  • Milos

    19. decembar 2013 | 00:55

    Ne mozes ti toliko nadoknaditi,koliko ja mogu da ne dodjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA