Priveden radikal Nemanja Šarović!

Prijava protiv Šarovića podneta je zbog paljenja zastave Kosova na protestu koji je SRS održala u aprilu povodom potpisivanja Briselskog sporazuma

  • 14

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranka Nemanja Šarović priveden je danas po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i trenutno u Palati pravde i čeka na saslušanje povodom krivične prijave podnete protiv njega zbog paljenja zastave "Republike Kosovo", saopštila je stranka.

Šarović je, saopštio je SRS, istakao da je slučaj politički motivisan, jer je privođenje naređeno uprkos činjenici da mu poziv na saslušanje nije uručen redovnim putem i uprkos tome što se uredno odazvao pozivu na saslušanje u beogradsku policiju ranije ove godine.

Prijava protiv Šarovića podneta je zbog paljenja zastave Kosova na protestu koji je SRS održala u aprilu povodom potpisivanja Briselskog sporazuma.

SRS ističe da je Šarović priveden na dan svoje krsne slave.

Šarović je ocenio da je tužilaštvo pristalo da bude "topuz u rukama vlasti", jer se "pravno gledano, paljenje bezvredne krpe koju tužilaštvo naziva zastavom 'Republike Kosovo' ne može podvesti pod krivično delo Povrede ugleda strane države ili međunarodne organizacije za šta se tereti.

(Telegraf. rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    19. decembar 2013 | 12:39

    To sto ga hapsite samo govori da ste priznali Kosovo i mislim da je vreme da to i priznate narodu a ne da nam vredjate inteligenciju..I ja bi spalila tu zastavu !!!

  • Zoran

    19. decembar 2013 | 12:58

    Ne razumem. Zapalio zastavu cega? Ta republika nit je priznata niti ima zastavu. Oni spalise crkve zasticene od strane uneska pa nista.

  • Vojislav

    19. decembar 2013 | 12:48

    Ovaj Vuciucev rezim je najveca sramota Srbije!!! koja bre zastava "kosova"??? Koja bre? Vucicu odgovori narodu Srbije, koja je to zastava "republike kosovo"???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA