NIKOLIĆ POTPISAO: Građani Srbije, srećni nam izbori!

Predsednik Srbije potpisao je Ukaz o raspuštanju parlamenta i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike i zvanično odredio datum vanrednih izbora za 16. mart

  • 9

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas u podne Ukaz o raspuštanju parlamenta i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike, čime je i zvanično određen tremin vanrednih parlamentarnih izbora za 16. mart.

Kao što je i najavljivano, građani Srbije će istog dana izaći na beogradske i vanredne parlamentarne izbore.

- U dve godine od poslednjih izbora Srbija je doživela promene na bolje. Zasluge pripadaju svima koji vrše državne funkcije, pre svega Vladi Srbije - rekao je Nikolić.

Predsednik je naveo da je Srbija uspostavila dijalog sa privremenim institucijama iz Prištine, otvorila vrata mnogih insitucija, a državna politika prihvaćena je u mnogim državama u svetu.

- Stvorili smo i obnovili mnoga prijateljstva i sada nas čeka mnogo posla, bolne reforme koje će unaprediti život građana. Ispunjavanje uslova koje postavlja EU takođe dočekujemo u boljoj atmosferi nego pre dve godine - rekao je Nikolić.

Konstatujući da Srbija nije posvađana rekao je da očekuje da će to pokazati i predstojeća kampanja, koja će, očekuje, biti fer i demokratska, punu entuzijazma, i u kojoj će građani glasati slobodno, onako kako žele, ali nakon koje će i dalje ostati prijatelji.

On je naglasio da Srbija neće stati u kampanji i da će funkcionisati sve institucije. Podsetivši da su izbori uvek prilika da se stigne do boljeg, lepšeg, najprihvatljivijeg, Nikolić je građanima u Srbiji poželeo srećne izbore.

Premijer i potpredsednik Vlade, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, predali su juče Nikoliću obrazložen predlog Vlade za raspuštanje Skupštine Srbije i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA