Oliver Ivanović: Ostanak u Prištini je opasnost po život!

Ivanoviću je danas omogućen telefonski razgovor sa porodicom. Razgovarao je sa suprugom, kojoj je rekao da će istrajati u štrajku jer „ostanak u pritvoru u Prištini predstavlja realnu opasnost po njegov život, ništa manju nego i sam štrajk“

  • 0

Peti je dan kako lider GI SDP Oliver Ivanović štrajkuje glađu u pritvoru u Prištini sa zahtevom da bude premešten iz pritvorske jedinice u Prištini, u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanoviću je danas omogućen telefonski razgovor sa porodicom. Razgovarao je sa suprugom, kojoj je rekao da će istrajati u štrajku jer „ostanak u pritvoru u Prištini predstavlja realnu opasnost po njegov život, ništa manju nego i sam štrajk“. Zbog njegove iznemoglosti razgovor je vrlo kratko.

GI SDP upozorava da se Ivanovićevo zdravstveno stanje iz sata u sat akutno pogoršava i da još uvek nema odgovora na juče predat zahtev da Ivanovića poseti tim lekara Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica.

-Ponovo apelujemo na sve međunarodne institucije, posebno na Euleks tužilaštvo, da omoguće prebacivanje gospodina Olivera Ivanovića, jer je ovaj zahtev minimalan, i predstavlja zamenu jednog zatvora, drugim, ali bezbednijim – navodi se u saopštenju GI SDP i postavlja pitanje „ko se igra životom jednog čoveka i njegove porodice"?

(S. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA