OVO JE GROB TITOVE LJUBAVNICE: U šumi Belog dvora je sahranjena najveća ljubav Josipa Broza! (FOTO)

Grob najveće ljubavi Josipa Broza nalazi se skriven duboko u šumi dvorskog kompleksa Karađorđevića. Međutim, on nije zapušten, već se i danas održava po naredbi prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića

  • 62

Dvorski kompleks Karađorđevića, duboko u sebi krije jednu tajnu i ljubavnu priču, o kojoj niste mogli da čujete ni reč na časovima istorije. Ova priča je o velikoj ljubavi maršala Tita i njegove sekretarice Davorjanke Paunović Zdenke, koju je Josip Broz zakopao u šumi Belog dvora, podigao joj spomenik, i svako jutro obilazio njen grob, plakao i ostavljao ružu. Telegraf.rs je ekskluzivno obišao grob njegove najveće ljubavi "najvećeg sina našeg naroda i narodnosti" koji sada održava prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević!

Poznato je da je Josip Broz Tito imao dve strasti - lov i žene, a teško je pretpostaviti broj nepozantih devojaka i svetskih diva koje su prodefilovale kroz njegov krevet. Ipak, kažu da je najveća ljubav maršala bila Davrojanka Paunović, koju je on sahranio u šumi Belog dvora, kao i da joj je svaki dan posećivao grob i ostavljao crvenu ružu!

TITO JE BIO SEKSUALNI MANIJAK? Sve o ljubavnom životu Broza i njegovim mladim ženama! (FOTO)

Zanimljiva stvar je da se taj grob i danas održava, i to kako Telegraf.rs saznaje po naredbi prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića, koji nije dozvolio da se bilo koji trag istorije Tita i komunizma izbriše i ukloni iz doma Karađorđevića, jer, kako kaže: "samo diktatori brišu istoriju"!

MRAČNE MISTERIJE BELOG DVORA: Evo koga su Tito, Sloba i kralj zakopali na Dedinju! (FOTO) (VIDEO)

Prema predanjima Tito i Davorjanka su se upoznali u predvečerje rata, a tada veoma mlada i lepa studentkinja francuskog, modernog i izazovnog oblačenja, brzo se zaljubila u moćnog i misterioznog partijskog vođu. Avantura je prerasla u ljubav i Zdenka, kako ju je Tito nazvao, nije se više odvajala od njega. U toku rata Zdenka je pratila Tita na svakom koraku, kao njegova lična sekretarica.

Franc Leskošek je jednom prilikom ispričao sledeću anegdotu:

“Na čelu slovenačke delegacije jednog popodneva došao sam na zakazani sastanak kod Tita. Stražar ispred Titovih vrata rekao mi je: “Možete da uđete, Tito vas očekuje”. Kad smo ušli u sobu u njoj nije bilo nikoga. Iz susedne prostorije čuli su se uzdasi i krici praćeni jakom škripom kreveta. Krici su postajali sve glasniji, a škripa kreveta sve jača. Izgledalo je da će se krevet raspasti, a osoba u jaucima izdahnuti. Rekao sam drugovima da izađemo napolje da se malo prošetamo, jer ko zna kad će se ovo završiti. Posle jednočasovne šetnje, kad smo ušli u sobu, Tita smo zatekli za radnim stolom, krepkog i dobrog raspoloženja. Pogledao je u časovnik i rekao: Ne smeta što ste zakasnili, ja sam završio neke važne i neodložne poslove.”

Titovi najbliži saradnici nisu voleli Zdenku. Bila je sujetna, zajedljiva, volela je da naređuje, a neki su čak predlagali Maršalu i da je strelja. Kad je njen uticaj toliko porastao da je počela da se meša u neke važne odluke, odlučeno je da se sazove sastanak najužeg partijskog rukovodstva sa samo jednom tačkom dnevnog reda: rešiti problem Zdenke.

Umorna od marševa po bosanskim gudurama, iscrpljena zimom i glađu, Zdenka je obolela od tuberkuloze. Nakratko odlazi u Rusiju na lečenje, ali se ubrzo vraća da bude pored svog Tita. Bolest joj se povratila i ubrzo je umrla, 1946. godine.

To je za druga Tita bio poguban trenutak, nikoga nije obavestio o smrti svoje drage Zdenke, već je naredio da je sahrane u krugu Belog dvora koji je uzeo za rezidenciju.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    16. decembar 2014 | 18:18

    Boze,sta sve nece iskoristi,ne bi li opstali?Koji,bre, "prestolonaslednik"?...(Kazite,otvoreno,ko ga je doveo, na "mala vrata",jer on, ni "de facto", ni "de iure",nema parava na titulu, koju je prisvojio.Otac mu je krunisan u londonskom hotelu, nad prosutim dzakom "jugoslovenske"zemlje.Svi zaboravljaju, da mu je otac bio fiktivni kralj Jugoslavije,pa otkud odjednom, "prestolonaslednik" Srbije? Sve ovo se desava, zbog placanja troskova,jer je drzava, dosad, placala 2.000.000 evra godisnje, za odrzavanje - "Dvora")...

  • Mika

    16. decembar 2014 | 20:27

    Bitno je da znamo gde je grob titove ljubavnice, a što ne znamo gde su grobovi hiljada srpskih intelektualaca i akademika što su ubijeni u periodu od 1945-50 godine, to nema veze.

  • Savica

    16. decembar 2014 | 22:29

    Tito tada nije bio ozenjen, znaci samo ljubav a ne ljubavnica. Velika je razlika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA