NIKOLIĆ: Potvrđen je MASOVNI ZLOČIN nad Srbima!

- Sa druge strane iako protivtužba Srbije nije usvojena MSP je utvrdio da su vlasti Republike Hrvatske bile svesne da će vojna aklcija Oluja dovesti do proterivanja civilnog stanovništva - kaže predsednik Srbije

  • 8

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Hrvatska nije uspela da dokaže genocidne namere srpske strane u ratnim sukobima a sa druge strane, iako protivtužba Srbije nije usvojena, potvrđeno da je Hrvatska učinila masovan zločin prema Srbima.

Nikolić je u obraćanju javnosti nakon presude Međunarodnog suda pravde u Hagu o tužbi i protivtužbi Hrvatske i Srbije za genocid rekao da je taj sud presudio da Hrvatska svojom tužbom nije uspela da dokaže genocidne namere srpske strane u ratnim sukobima.

MIR, MIR, MIR, NIKO NIJE KRIV: Krv je pala, ljudi ubijani, zaklani i proterivani, a NIKO NIJE POČINIO GENOCID!

- Sa druge strane iako protivtužba Srbije nije usvojena MSP je utvrdio da su vlasti Republike Hrvatske bile svesne da će vojna aklcija Oluja dovesti do proterivanja civilnog stanovništva. Na ovaj način i od strane najviše pravne institucije UN potvrđeno je da su hrvatska snage počinile masovne zločine prema Srbima u Hrvatskoj - rekao je predsednik.

Time je, kako je ocenio, uprkos nepravdi načinjen ohrabrujući korak.

- Iskreno se nadam da će i u vremenu koje je pred nama biti dovoljno hrabrosti kako bi i Srbija i Hrvatska u dobroj veri zajedno rešavale sve ono što sputava da naš region uvedemo u period trajnog mira i prosperiteta - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    3. februar 2015 | 14:32

    Ipak je utvrdjeno da su ucinjeni masvni zlozini nad Srbima.Sada treba da slede tuzbe prema vojnim vrhu .Hrvatske, jer je Oluja proglasena za zlocinacki poduhvat.

  • Pametnjakovic

    3. februar 2015 | 15:11

    A sta je sa tuzbom za genocid 41-45 protiv srpskog naroda?

  • Dado

    3. februar 2015 | 18:07

    Hrvatska je nasljednica NDH

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA