PLJUŠTE POHVALE SRBIJI U EVROPSKOJ UNIJI! Ovim je Evropski parlament OBRADOVAO Srbe

Usvojenom rezolucijom spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta ističe se volja Beograda da do kraja sprovede dogovorene sporazume u Briselu. Dve strane ohrabruju se da pospeše život građana i da u potpunosti srede međusobne odnose

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta danas je u Briselu usvojio nacrt rezolucije u kojoj "pozdravlja volju koju Srbija i dalje pokazuje u normalizaciji odnosa s Kosovom i sprovođenju važnih sporazuma, poput onoga od 25. avgusta 2015. godine o stvaranju Asocijacije/Zajednice opštine sa srpskom većinom".

PALE LEPE REČI o Srbiji u Evropskom parlamentu! (FOTO)

U tom dokumentu koji na plenarnom zasedanju još treba da potvrdi Evropski parlament, ističe se volja Beograda da do kraja sprovede i sporazume o energiji, telekomunikacijama i mostu u Kosovskoj Mitrovici i ukazuje na dostignuća na drugim poljima.

SRBI POBEDILI HRVATE U EVROPSKOM PARLAMENTU?! Čiča Draža i Šešelj izbačeni iz najnovijih USLOVA Hrvatske Srbiji

"Evropski parlament poziva Srbiju i Kosovo da odustanu od svih negativnih poruka, krenu ka potpunom sprovodjenju u dobroj veri dosad zaključenih dogovora i nastave s odlučnošću proces normalizacije", navodi se u tekstu.

Foto: Flickr/inyucho Foto: Flickr/inyucho

Evropski parlamentarci "ohrabruju Srbiju i Kosovo da utvrde nova područja dijaloga, što će pospešiti život stanovništva i srediti u potpunosti njihove odnose".

U dokumentu Evropskog parlamenta se "izražava nada da pitanje odbacivanja molbe Kosova za članstvo u Unesko neće zakočiti dijalog".

U amandmanima koje su podneli izveštač Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček i još neki poslanici se naglašava da Srbija mora u potpunosti normalizovati odnose s Prištinom pre nego što okonča pregovore o članstvu s EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    28. januar 2016 | 15:35

    Zute ima da strefi srcka!

  • Sandro

    28. januar 2016 | 13:48

    Sa ovakvim Premijerom Srbija i moze samo pohvale da dobija.

  • Nenad

    28. januar 2016 | 21:24

    Ovo je jos jedan dokaz da je Srbiji mesto u EU i da ce ubrzo i postati clanica EU !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA