ERKE: Nemačkoj vladi Srbija gora od Sirije!

Direktor Fondacije Fridrih Ebert rekao je da postoji "fiksacija" nemačke politike prema Srbiji koja povezana sa prošlošću Nemačke, a ne toliko sa samom Srbijom

  • 20

Direktor Fondacije Fridrih Ebert, Mihael Erke, ocenio je danas da je aktuelna vlada Angele Merkel možda najlošija za Srbiju kad je reč o uslovima koje Srbija treba da ispuni na putu ka Evropskoj uniji.

Erke je na Tanjugovom panelu povodom izbora za Bundestag rekao da postoji "fiksacija" nemačke politike prema Srbiji koja povezana sa prošlošću Nemačke, a ne toliko sa samom Srbijom.

On je podsetio da Nemačka nije ništa komentarisala kad je reč o problemu u drugim kriznim tačkama u svetu, poput Sirije, dok se, kad je reč o Srbiji, postavlja kao evropski hegemon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    22. septembar 2013 | 21:01

    Nemačka i Engleska naši najveći neprijatelji!!!!

  • Gaga

    22. septembar 2013 | 21:05

    Nije mi jasno ko je pobednik u 2 svetskom ratu i svim ostalim ratovima i ko prema kome treba da bude više hegemoničan. Ko je koga tu napao i ko se od koga branio. Ko i kako treba prema kome da se ponaša. Ako hoćemo da gledamo to na takav način. Govore pravima i jednakosti i borbu za pravo i istinu a svuda se između redova može pročitati i videti licemerstvo dvoličnost interes i sve ostalo sto kvari jednu humanu osobinu čovečnost i istinu pravdu i humanost. Daleko im lepa kuća doci ce jednog dana sve na videlo.

  • zullu

    22. septembar 2013 | 23:01

    Svakom smo, od ovih Nemačkih političara roknuli barem po jednog dedu u WW1, WW2...Kako da nas vole..Nikako.Gledali ste partizanske filmove?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA