Malezijski avion sa 239 putnika srušio se u more? (FOTO) (VIDEO)

"Malezija erlajns" navodi da je kontrola vazdušnog saobraćaja u Kuala Lumpuru izgubila kontakt sa avionom koji je leteo za Peking. Vijetnamska mornarica tvrdi da se avion srušio u more, ali nema zvanične potvrde

  • 5

Avio-kompanija "Malezija erlajns" je saopštila da je kontrola vazdušnog saobraćaja u Kuala Lumpuru izgubila kontakt sa avionom u kojem se nalazi 239 putnika i članova posade.

U saopštenju se navodi da je let MH370, koji je poleteo iz malezijske prestonice nešto iza ponoći po lokalnom (19.40 po srednjoevropskom vremenu), a trebalo je da stigne u Peking u 6.30 sati po lokalnom (23.30 po srednjoevropskom vremenu) nestao sa radara, prenela je agencija AFP.

"Malezija erlajns" trenutno sarađuje se lokalnim vlastima, koje su pokrenule potragu i poslale spasilačke službe da lociraju avion, navodi se u saopštenju avioprevoznika.

Zvaničnici vijetnamske mornarice tvrde da se avion srušio u more, u Tajlandskom zalivu, kod vijetnamskih ostrva To Ču.

Međutim, premijer Malezije Nadžib Razak izjavio je da još nema ni traga od aviona.

Razak je naveo da su operacije potrage za nestalim avionom između Malezije i južne obale Vijetnama intezivirane, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA