AMERIKANCE JE UPLAŠIO OVAJ NATPIS: Od novogodišnjih ukrasa napravili slova ISIS, ali nije ono što mislite (FOTO)

Susedi su se pobunili kada su videli da je od lampica na jednoj kući napisano ISIS

  • 4

Porodica iz američke savezne države Mejn, okitila je svoju kuću kako kažu "potpuno patriotski", ali njihovi susedi se s njima se ne slažu i smatraju da je to što su učinili potpuno neukusno.

"PROSLAVA BOŽIĆA JE ŠARADA, JER JE CEO SVET U RATU": Papa Franja iznenadio izjavom

Naime, na balkonsku ogradu kuće u Limeriku instalirali su Deda Mraza koji "piški" na velika slova načinjena od lampica od kojih je napisano ISIS.

Uznemireni susedi kontroverzni "božićni ukras" prijavili su u petak policiji. Naime, nisu videli kontekst već samo velikima slovima ispisano ISIS, pa su mislili kako se radi o nekom simpatizeru Islamske države, piše Njujork Dejli Njuz.

Policajci su pokucali na vrata i popričali s vlasnikom kuće, a on je pristao razmestiti lampice kako bi protivislamska poruka bila malo jasnija.

Foto: York County Sheriff's Dept. Foto: York County Sheriff's Dept.

- Nije prekršen ni jedan zakon i nismo mu mogli reći da skine lampice. Vlasnik veruje kako je natpis proamerički. Ne sviđa mu se to što se događa u svetu pa je na ovaj način želieo da se izrazi. Koristio je bele lampice umesto žutih, pa se nije moglo dobro razaznati što to tačno Deda Mraz radi - kazao je šerif Vilijam King Junior.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA