NAJLEPŠI NA SVETU: Ovaj tunel će vas oduševiti (FOTO)

Tunel dugačak 1.800 metara na nekoliko dana promenio je svoju funkciju i zbog Festivala svestlosti bio pretvoren u galeriju na otvorenom, dostupan samo pešacima i biciklistima

  • 0

Povodom Festivala svetlosti u Lionu, u Francuskoj, koji je trajao od 6. do 9. decembra, tunel Crvenog krsta pretvoren je u nadrealnu zemlju čuda. Svetlosne projekcije pretvorile su 1,8 kilometara dugačak tunel u veliku galeriju na otvorenom.

Žorž Kepenekian, zamenik za kulturu grada Liona, izjavio je da je ovo prvi put u Evropi da inovativne kreacije u potpunosti promene funkciju tunela. Majstori iluzije predstavili su "Anamorfosis", niz video-snimaka projektovanih na zidovima i plafonu tunela, koji je bio dostupan pešacima i biciklistima.

Neke od scena koje su posetioci mogli da vide bile su: biljni svet, rečni tok, kao i realan predeo koji okružuje sam tunel, a koji se nalazi oko 10 metara iznad.

Ideja je bila da projekcije budu toliko realna da posetioci nemaju utisak da su u zatvorenom prostoru, već da su stvarno okruženi predelima koji su prikazani na zidu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA