NAJLUĐA SLIKA ZA VOZAČKU: Slikala se sa cediljkom na glavi (VIDEO)

- Pitala sam da li mogu da nosim versko obeležje na glavi i policija mi je to dozvolila. Ono mi ne pokriva lice i ne narušava nikakva pravila - istakla je Šavna Hamond iz Oklahome

  • 2

Šavni Hamond iz Oklahome je od strane policije dozvoljeno da se za vozačku dozvolu slika sa cediljkom za špagete na glavi, jer je pripadnik posebne grupe vernika Pastafarijanaca crkve "letećeg špageti monstruma".

Ova crkva je osnovana 2005. godine od strane ateista u znak protesta protiv kreacionizma (pseudonauke) u školama, a njihov zaštitni znak je cediljka za špagete.

Hamondova je objasnila da joj je dozvoljeno da se na ovaj način fotografiše jer ne ruši zakon u vidu nošenja naočara, a nosi "verski šlem" koji ne pokriva lice, ne stvara senke itd.

- Pitala sam da li mogu da nosim versko obeležje na glavi i policija mi je to dozvolila. Ono mi ne pokriva lice i ne narušava nikakva pravila - istakla je ona.

Šavna Hamond je ateista i mišljenja je da niko ne treba da bude primoran na određena verovanja.

- Za mene cediljka predstavlja slobodu, slobodu religije, mogu da radim šta god da poželim, ali i da poštujem svoju religiju - kaže Šavna.

Inače, ovo nije prvi put da se neko na ovakav način fotografiše u svetu. Naime, jedan Čeh se, koji je takođe pripadnik iste crkve, slikao za vozačku dozvolu baš kao i Šavni Hamond, samo što je tada u pitanju bila lična karta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: ox6now.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA