DETE PAUK: Rođena beba sa 4 ruke i 4 noge (FOTO)

Dete rođeno sa viškom udova je imalo parazitskog blizanca, s kojim je delilo istu karličnu kost. Otkrili su da su mu i srce i jetra na pogrešnim stranama

  • 1

Tromesečni dečak Pol Mukisa rođen je sa deformitetom "parazita-blizanca" u selu Nabigingo, u istočnoj Ugandi. Beba sa 8 udova je operisana i uspešno se oporavlja posle zahvata.

Dečak nije imao samo višak udova, već i nešto što liči na dodatne grudi. Međutim, dečiji hirurzi su otkrili da su srce i jetra na pogrešnim stranama, kao i da su dečak i njegov parazitski blizanac delili istu karličnu kost. Njegov blizanac nije imao svoju glavu i srce, pa se zato ne radi o sijamskim blizancima.

Operacija je prošla bez velikih komplikacija, osim malog gubljenja krvi. Beba je sada dobro i opet je zajedno sa svojom mamom. Ovaj medicinski slučaj je izuzetno redak.

Identični blizanci nastaju kada se jedno jaje podeli tokom oplodnje, nasuprot oplođenju dva jajeta. "Paraziti" su posledica nedovršenog rascepa jajeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA