MISTERIOZNA PRIČA: Da možete da uradite za jedan dan šta god poželite i da ga posle resetujete, šta bi to bilo?

Šta biste uradili kada bi svaki vaš dan mogli da započnete ispočetka? Kada bi mogli da poništite svaki loš izbor i grešku koju ste napravili, i probudite se opet i krenete iznova? Da li bi se usudili da uradite stvari koje ste uvek želeli, a iz nekog razloga niste smeli

  • 16

Postoje dobri dani i loši dani, i oni BAŠ loši. Pored svih tih dana postoje dani za koje bi voleli da se nikad nisu ni dogodili, ili koje bi mogli da preskočite. Šta bi rekli kad bi stvarno postojala opcija da resetujete svoj dan i da ga započnete ispočetka?

Ceo taj ponedeljak je Martinu bio čudan, ništa pod kapom nebeskom mu nije išlo na ruku. Kad je ustao okliznuo se i pao u kupailu, malo je falilo da udari glavom i lavabo. Onda je izašao i krenuo na posao. Autobus mu je pobegao ispred nosa, a auto koji je išao iza busa je prošao kroz baru i okupao ga celog.

- Ok, ok, polako, nije ništa strašno - ponavljao je u sebi Martin, misleći da će mu ostatak dana proći normalno i bez nedaća. Međutim, nije bio u pravu. Kako je dan odmicao maleri su se samo nizali jedan za drugim. Sitnica za sitnicom, peh za pehom, stvari koje su samo testirale Martinovo strpljenje i punile ga negativnom energijom neverovatno brzo.

Kada je otišao do toaleta da opere fleku od mastila sa košulje, na glas je viknuo: "OVAJ DAN NIJE NI TREBALO DA OSVANE". Pogledao je da ga nije čuo neko od kolega, okrenuo se i izašao.

Kada se vratio u kancelariju na stolu ga je čekao paket. Izašao je da pita kolege ko ga je tu doneo i ostavio, ali niko nije video ni poštara niti nekoga iz kurirske službe. Paket kao da se sam od sebe stvorio na stolu. Pisalo je samo ZA MARTINA.

Nekoliko minuta se razmišljao da li da ga otvori ili da ga odmah baci u smeće. Obzirom kako mu je tekao dan ne bi ga čudilo da to bude neka od neslanih šala njegovih kolega koja će ga dodatno iznervirati i biti kap u već prepunoj čaši. Ali, ipak je odlučio da ga otvori.

Unutra je bio jedan daljinac, sa samo jednim crvenim dugmetom na sredini na kome je pisalo RESET. Na parčetu papira koje je našao ispod pisalo je - Martine, dobio si priliku da resetuješ svoj dan i da ga započneš ispočetka. I ne samo ovaj, sad ćeš moći da svaki svoj da u bilo kom trenutku prekineš i da ga počinješ ispočetka. Reci zbogom lošim izborima i pehovima i greškama koje ne možeš ispraviti. Sada možeš raditi sve što ti padne na pamet. Smatraj ovo poklonom Univerzuma. Uživaj!

Sada je bio ubeđen da je ovo šala. Na glas se nasmejao i osvrnuo se da ga ne gleda neko od kolega koji mu je podmestio ovaj paket. Iz puke radoznalosti je pritisnuo dugme.

Mrak...Otvorio je oči i pogledao na sat. 08:00, ponedeljak. Video je daljinac na stočiću pored kreveta. Nasmejao se, ustao i krenuo do kupatila. Zamalo da se oklizne...

Šta bi ste vi uradili da imate mogućnost da svaki svoj dan započnete ispočetka? Šta bi sve trebalo da vam se desi u danu da bi ga "resetovali"?

Vaše priče možete ostaviti u komentarima.

Ako vam se dopala ova priča, možete pročitati i:

Morao je da odluči da li će ubiti brata ili osam ljudi. Šta biste vi uradili?

Mislio je da je ušao u sasvim običnu radnju, ali ono što ga je unutra sačekalo potpuno je promenilo njegov život

Bila je to naizgled obična noć u taksiju, a onda je ušla devojka koja je promenila sve.

**Ova priča je fikcija, svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.**

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bond

    2. oktobar 2014 | 21:14

    Vratio bih dan kad mi je otac bio ziv

  • Jelena

    2. oktobar 2014 | 22:53

    Vratila bih zivote ove dve jadne.devojcice. Ivane i Tijane.

  • zemljak

    2. oktobar 2014 | 21:12

    Kad bih sam mogao da biram od početka...samo jedno bih promenio:1:Rodio bih se u Svajcarskoj gde zivim već 20 godina!a sve ostalo bi išlo svojim tokom!Nazalost rodjen sam u Srbiji!i to mi je samo smetnja i hendikep!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA