Ova devojčica biće prva osoba koja će sleteti na Mars! (FOTO) (VIDEO)

Alisa Karson (13) iz Luizijane kaže da je nijedna prepreka neće zaustaviti u nameri da postane astronaut i da neuspeh za nju nije opcija. Ona se već ozbiljno priprema za putovanje, a stručnjaci iz NASA-e smatraju da ima veliki potencijal

  • 9

Alisa Karson (13) iz Luizijane u Americi ima veoma velike snove. Ona je odlučna u svojoj nameri da bude prva osoba koja će sleteti na Mars.

Međutim, to nisu samo njeni snovi. Naime, za malu Alisu, koja se već nalazi u ozbiljnim pripremama za putovanje, stručnjaci iz NASA-e smatraju da ima veliki potencijal.

- Predana je učenju i ima velike šanse da postane astronaut - rekli su oni.

Karsonova je već pohađala časove prirodnih predmeta i uči nekoliko stranih jezika zbog čega je postala prva osoba koja je bila na sva tri NASA-ina "spejs" kampa.

- Nijedna prepreka me neće zaustaviti da odem na Mars. Za mene neuspeh nije opcija - rekla je ona za BBC i istakla da ima velike šanse da ode u svemir jer se veoma dugo priprema za to.

Inače, njen odlazak na Mars je predviđen za 2033. godinu, zbog čega je njen otac kroz šalu rekao da su za Alisu narednih 20 godine već isplanirane.

- Spremni smo i na opciju da se nikada neće vratiti. Znamo da ukoliko to bude jedina šansa za njen odlazak, Alisa će je prihvatiti - rekao je on.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA