LICA ZLA: Ovo su žene čuvari u nacističkim logorima (FOTO)

Na fotografijama se može primetiti da su raspoloženja i stanja ovih nacističkih zločinaca različita, na licima im se ocrtava stid, krivica, strah i razočarenje, kao i zbunjenost i očaj

  • 11

Žene koje su bile nacistički stražari u koncetracionom logoru Bergen-Belzen za vreme Drugog svetskog rata, ne izgledaju uopšte onako kako smo ih mi zamišljali. Iako su počinile stravične zločine, one ne liče na monstrume ili neka neverovatno strašna bića.

Ako pogledamo slike ovih žena iz tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka, nećemo videti nijedan rog, oštre zube, demonske oči ili bio kakvo obeležje i broj đavola koji bi pokazao da se radi o monstrumima.

One izgledaju kao sasvim obične žene, poput nekog koga poznajete ili viđate na ulici svakog dana.

Na fotografijama se može primetiti da su raspoloženja i stanja ovih nacističkih zločinaca različita, na licima im se ocrtava stid, krivica, strah i razočarenje, kao i zbunjenost i očaj, pa čak i drskost.

Ispostavilo se da su ovi monstrumi zapravo obična ljudska bića, nečija žena, majka, sestra ili baka.

One su zbog svojih zločina, osuđene na 5, 10 ili 15 godina zatvora, a neke od njih čak i na smrtnu kaznu.

Da podsetimo, prve žene koje su ušle u grupu zlotvora za vreme Drugog svetskog rata, bile su bolničarke koje su hladnokrvo ubijale mentalno zaostale osobe. Najlepše arijevke su činile najgore zločine, a ipak su mnoge od njih ostale na slobodi do kraja svog života.

Inače, firerovom režimu služile su i sekretarice kao i supruge vojnika. Oko sto hiljada Nemica je delovalo iz pozadine, ali mnoge od njih su bile spremne i da uzmu oružje vođene ideologijom Adolfa Hitlera.

(Telegraf.rs/ Izvor: dangerousminds.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA